7 beneficii ale uleiului esențial de Lime

7  beneficii ale uleiului esential de lime:

20545262_314441595688170_3548643805584494892_o
1. Dureri de gat: lime este un puternic antibacterian, antiseptic și antiviral. Se administrează 1-2 picături intern sub limbă sau aplicat topic 2-4 picături împreună cu menta, de-a lungul gâtului.
2. Purifică apa: deoarece ucide bacteria care cauzeaza diaree, este un excelent adjuvant in purificarea apei potabile. Adaugă câteva picături la 250 ml apă înainte de a o consuma
3. Drenaj limfatic: uleiul esential de lime ajută la eliminarea toxinelor din organism, ajutând funcția sistemului imun. Pentru a ajuta circulația limfatică adaugă parti egale din lime , geranium și rozmarin cu ulei de cocos și masează pe zonele limfatice.

4. Ajută la funcționarea sănătoasa a vezicii biliare: amestecă lime, lemon și rozmarin cu un ulei purtător si masează în zona vezicii biliare sau adaugă împreună cu sare Epsom  (sare amară) la baie. 

5. Modifică starea de spirit: este stimulant si revigorant. Adaugă în difuzor 5-10 picături, la baie împreună cu sare Epsom (sare amară) sau la încheietura mâinilor.

6. Ține insectele la distanță: gen furnici și țânțari. Adaugă 5-10 picături într-o sticlă spray împreună cu apă și pulverizează pe haine, piele sau mobilă (uleiurile esențiale nu pătează).

7. Acnee/probleme de piele: datorită proprietăților sale antibacteriene și antiseptice, poate fi aplicat pe piele pentru a calma iritația, acneea. Diluează cu ulei de cocos sau jojoba și aplică de două ori pe zi, pe zonele dorite.

Atenție! Face parte din familia citricelor prin urmare este nevoie A SE EVITA EXPUNEREA LA SOARE cel putin 12 ore de la aplicare pe piele.

studii
– în 2010, un studiu efectuat pe lime a arătat că joacă un rol important în menținerea unei greutăți corporale adecvate și poate fi adăugat în tratamentul obezității

http://onlinelibrary.wiley.com/doi/10.1002/ptr.3227/full

– un studiu din 2006 a evaluat 21 uleiuri esențiale pentru proprietățile lor antibacteriene împotriva a 6 specii de bacterii; 19 uleiuri, inclusiv lime a arătat proprietăți antibacteriene împotriva mai multor tulpini.

https://bmccomplementalternmed.biomedcentral.com/…/1472-688…

Dacă v-ați convins că aceste uleiuri merită sa facă parte din viața dumneavoastră, vă sfătuiesc să profitați de prețurile de consultant.  Ca și wellness advocate, vă pot îndruma să pășiți în lumea uleiurilor. Puteți trece la pasul următor aici, sau mă puteți contacta aici.

Sănătate din plin!

Biblia si uleiurile esentiale

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s