Piperul negru

10 Beneficii ale uleiului esențial de piper negru

Piperul negru este una dintre cele mai utilizate condimente de pe planetă. El este apreciat nu numai ca agent de aromatizare în mese, ci și pentru o varietate de alte scopuri, cum ar fi utilizările medicinale, ca si conservant și în parfumerie. În ultimele decenii, cercetarea a explorat numeroasele beneficii ale uleiului esențial de piper negru și principiul său principal activ, piperină, care are capacitatea de a spori sistemul digestiv și ne protejează împotriva daunelor oxidative.
Uleiurile esentiale de piper negru includ: ameliorarea durerilor , scaderea colesterolului, detoxifierea organismului si imbunatatirea circulatiei, printre multe altele.

✔️ 1.Antialgic
https://www.ncbi.nlm.nih.gov/pubmed/25192562

Datorită proprietăților sale de încălzire, antiinflamatoare și antispastice, uleiul de piper negru funcționează pentru a reduce leziunile musculare, tendinita și simptomele artritei și reumatismului.
#studiu Un studiu publicat în anul 2014 în Jurnalul de Medicină Alternativă și Complementară a evaluat eficacitatea uleiurilor aromatice aromatice asupra durerii la nivelul gâtului. Atunci când pacienții au aplicat zilnic pe o perioadă de patru săptămâni o cremă compusă din piper negru, uleiuri esențiale de marjoram, lavandă și menta de mentă pe gât, grupul a raportat o toleranță sporită a durerii și o îmbunătățire semnificativă a durerii la nivelul gâtului.

✔️ 2. Ajutor digestie
Uleiul de piper negru poate ajuta la ușurarea disconfortului de constipație, diaree și gaze. O serie de studii au arătat că acestea prezintă activități antidiaree, gastro-protectoare și antispasmodice. Piperul negru face acest lucru prin stimularea stomacului pentru a crește secreția de acid clorhidric, ceea ce este necesar pentru o digestie corectă. Piperul negru a fost utilizat pentru a trata în mod eficient simptomele IBS (sindromul de colon iritabil), precum și disfuncțiile vezicii biliare.

✔️ 3. Reduce colesterolul #colesterol
Un studiu din 2002 privind efectul hipolipemiant (scăzut de lipide) al piperului negru la șobolani hrăniți cu o dietă bogată în grăsimi a arătat o scădere a nivelului de colesterol, acizilor grași liberi, fosfolipide și trigliceride. Cercetatorii au descoperit ca suplimentarea cu piper negru a crescut concentratia colesterolului HDL si a redus concentratia colesterolului LDL si a colesterolului VLDL in plasma de sobolani hraniti cu alimente bogate in grasimi. Utilizați intern ulei de piper negru pentru a reduce trigliceridele ridicate și pentru a vă îmbunătăți nivelul total de colesterol.

https://www.ncbi.nlm.nih.gov/pmc/articles/PMC3083808/#R48

✔️4. Are proprietăți antivirale
Utilizarea pe termen lung a antibioticelor a dus la evoluția bacteriilor rezistente la diferite medicamente. Cercetările publicate în Applied Microbiology and Biotechnology au constatat că extractul de piper negru conține proprietăți anti-virale, fără a afecta viabilitatea celulelor, care poate fi mai puțin predispusă la dezvoltarea rezistenței la medicament. Studiul a aratat ca dupa screening-ul 83 de uleiuri esentiale, piper negru, cananga si ulei de mir au inhibat formarea biofilmelor stafilococului aureus si aproape au desfiintat activitatea hemolitica (distrugerea celulelor rosii din sange)

https://www.ncbi.nlm.nih.gov/pubmed/25027570

✔️ 5. Stimuleaza
Când uleiul esențial de piper negru este luat intern, acesta promovează circulația sănătoasă și stimulează formarea de mucus și bilă. Are proprietăți de încălzire atunci când este luat intern și aplicat local. Se amestecă ulei de piper negru cu scorțișoară sau ulei esential de turmeric pentru a îmbunătăți aceste activități circulatorii.

✔️ 6. Activitate anticanceroasă
Conform unui studiu realizat în 2010 la Universitatea de Stat din Michigan, uleiul de piper negru și constituenții săi prezintă activități antiinflamatorii, antioxidante și anticanceroase. Toți compușii derivați din piper negru au suprimat proliferarea celulelor canceroase umane, cu cea mai eficientă substanță pepperină.

https://www.ncbi.nlm.nih.gov/pubmed/20839630

✔️ 7.Reduce anxietatea și reduce dependentele (pofta de țigară)
Uleiul de piper negru poate ajuta la reducerea poftelor de țigară și a simptomelor de anxietate la fumătorii lipsiți de fumat. Un studiu din 1994, publicat în „Dependența de droguri și alcool”, a constatat că uleiul de piper negru poate suprima anumite simptome de abstinență la fumat, inclusiv pofta de țigări. Patruzeci și opt fumători de țigări au participat la o sesiune de trei ore efectuată după deprivarea peste noapte de la fumat. Participanții au fost împărțiți în trei grupe: un grup de fumători inhalau de pe un dispozitiv care a furnizat vapori de ulei esențial de piper negru, un al doilea grup de pe un dispozitiv cu cartuș de mentă / mentol și un al treilea grup a folosit un dispozitiv care conține un cartuș gol . După înfumurare și inhalare de la dispozitivele de-a lungul ședinței, raportările privind țigările au fost reduse semnificativ în grupul de piper negru relativ la fiecare dintre cele două grupuri de control.
În plus, efectele negative și simptomele de anxietate au fost atenuate la piperul negru, iar participanții au raportat că intensitatea senzațiilor din piept a fost semnificativ mai mare cu cartusul de piper negru. Acest studiu sugerează că senzațiile tractului respirator sunt importante în atenuarea simptomelor de abstinență la fumat și înlocuitorii de țigări care furnizează constituenți de piper negru se pot dovedi folositori în tratamentul renunțării la fumat. Uleiul de piper negru este, de asemenea, printre cele mai bune uleiuri esențiale pentru anxietate și afecțiuni nervoase.

✔️ 8. Ajută la detoxificarea corpului
Uleiul de piper negru creează o senzație de încălzire atunci când este aplicat topic, astfel încât crește transpirația. De asemenea, servește ca un diuretic și crește urinarea, ajutând la eliminarea toxinelor corporale și a excesului de apă din organism. Acest lucru reduce tumefierea și inflamația; Plus poate ajuta la scăderea tensiunii arteriale în mod natural.
Un studiu publicat în Biochimia și Biofizica celulară a constatat că suplimentarea cu piperină a contribuit la normalizarea tensiunii arteriale, la ameliorarea toleranței la glucoză (pentru a vă oferi niveluri normale de zahăr din sânge), la reducerea inflamației și la îmbunătățirea funcției hepatice la șobolani hrăniți cu o dietă bogată în grăsimi. Aceste modificări sugerează în mod clar că peperina reduce simptomele sindromului metabolic uman, ajutând organismul să elimine toxinele și să reducă inflamația.

https://www.ncbi.nlm.nih.gov/pubmed/23625885

✔️ 9. Stimuleaza apetitul
Cercetările arată că stimularea olfactivă utilizând ulei esențial de piper negru, care este un stimulent puternic pentru pofta de mâncare, poate facilita înghițirea pentru persoanele cu tulburări neurologice. Inhalarea și ingestia de ulei de piper negru activează cortexul insular sau orbitofrontal, rezultând îmbunătățirea mișcării reflexive de înghițire.
În 2008, efectele stimulării olfactive cu ulei de piper negru au fost investigate la pacienții cărora li s-a administrat o alimentație enterală pe termen lung (alimentarea cu suplimente lichide sau hrănirea cu tuburi) din cauza tulburărilor neurologice. La opt din 10 pacienți, intervenția în ulei de piper negru a fost continuată timp de trei luni, iar cinci pacienți au prezentat creșteri ale cantității de aport oral – plus tratamentul cu piper negru a facilitat înghițirea mișcării.

https://www.ncbi.nlm.nih.gov/pubmed/18441508

✔️ 10. Conservant alimentar

Uleiul esențial de piper negru a fost utilizat într-un studiu din 2015 pentru a determina activitatea antimicrobiană împotriva alterării alimentelor atunci când a fost adăugată la supa de pui. Cercetătorii au descoperit că uleiul de ardei negru prezintă activitate antimicrobiană, antifungică și antibacteriană și a inhibat cu succes creșterea bacteriilor în supa de pui. Rezultatele acestui studiu relevă faptul că uleiurile esențiale de piper negru sunt eficiente în controlul creșterii microorganismelor cunoscute de alimentație alimentară.

https://www.ncbi.nlm.nih.gov/pubmed/26396402

Cum se utilizează uleiul de piper negru?

Uleiul esențial de piper negru este disponibil în unele magazine de sănătate și online.Acesta poate fi inhalat direct din sticlă, difuzat la domiciliu pentru o aromă de încălzire, luată intern în doze mici și aplicată topic.
Atunci când luați intern ulei de piper negru, asigurați-vă că achiziționați un produs de înaltă calitate, 100% pur, produs de o companie de încredere și reputație. Datorită proprietăților sale puternice și medicinale, este de preferat să utilizați cel mai bun produs pe care îl puteți găsi.
Când se aplică local, uleiul de piper negru creează o senzație de încălzire, deci folosiți doze mici și diluați-l cu un ulei de purtător, cum ar fi uleiul de cocos, uleiul de jojoba sau uleiul de migdale. Utilizați o diluție de 1: 1, mai ales dacă aplicați uleiul pe pielea sensibilă.

Există atât de multe modalități de utilizare a uleiului esențial de piper negru, iar utilizările sale depășesc cu mult aroma alimentelor. Iată câteva modalități ușoare de utilizare a uleiului de piper negru acasă:
💢Pentru a crește circulația și fluxul sanguin la nivelul mușchilor și nervilor, adăugați 3-5 picături de ulei la un compresor cald și aplicați abdomenului sau zonei de îngrijorare.
💢Pentru a ușura disconfortul de constipație, diaree și gaze, luați 1-2 picături de ulei de piper negru intern, adăugând-o la o bucată de pâine, o supă sau un fel de mâncare savuroasă. Acesta poate fi, de asemenea, aplicat topic la nivelul abdomenului.
💢Pentru a ușura rănile musculare și tendinita, aplicați ulei de piper negru local în zona de îngrijorare.
💢Pentru a ajuta tractul respiratori, luati intern sau inhalati uleiul direct din sticla.
💢Pentru a elibera căile respiratorii congestionate, aplicați 2-3 picături local pe piept.
💢Pentru a reduce pofta de țigară, uleiul de piper negru difuzat sau inhalați-l direct din sticlă atunci când aveți o dorință de a fuma.
💢Pentru a le folosi ca tratament natural pentru artrita și reumatism, aplicați 2-3 picături topic in zona dureroasa.
💢Pentru a ajuta la detoxifierea organismului, luați 1-2 picături intern sau aplicați 2-3 picături topice pe talpi.
💢Pentru a adăuga aroma la supe, tocană, legume coapte, salate și mâncăruri, adăugați 1-2 picături de ulei esențial de piper negru.

21246582_326440961154900_5334706049600368811_o
Black Pepper

Precautii ‼️‼️

Uleiul esential de piper negru poate fi puternic iritant in doze mari, deci diluarea cu un ulei de purtator (cum ar fi uleiul de nuca de cocos sau de jojoba) este recomandata pentru utilizare topica. Este inteligent să încercați un test pe o zona de piele mai restransa înainte de a aplica ulei de piper negru într-o zonă mai mare a corpului. Începeți prin aplicarea unei picături la încheietura mâinii sau a piciorului pentru a vă asigura că nu veți avea reacții adverse.

 

 

Dacă v-ați convins că aceste uleiuri merită sa facă parte din viața dumneavoastră, vă sfătuiesc să profitați de prețurile de consultant.  Ca și wellness advocate, vă pot îndruma să pășiți în lumea uleiurilor. Puteți trece la pasul următor aici, sau mă puteți contacta aici.

Sănătate din plin!

Biblia si uleiurile esentiale

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s