Wild Orange

Uleiul esedoterra-wildorangențial de Wild Orange, presat din coaja fructului, este unul dintre cele mai vândute uleiuri esențiale din doTERRA, datorită aromelor sale energizante și beneficiilor multiple pentru sănătate. Cu conținut crescut în monoterpene, posedă calități stimulante și purificatoare, făcându-l ideal pentru a susține funcția sistemului imunitar. Poate fi luat zilnic pentru a curăța organismul sau se folosește pe suprafețe ca un produs natural de curățare. Difuzând uleiul esențial de Wild Orange va energiza și ridica mintea și corpul în timp ce purifică aerul. Wild Orange îmbogățește orice amestec de ulei esențial cu o aromă proaspătă, dulce și răcoritoare.

Majoritatea oamenilor au intrat în contact cu cantități mici de ulei de portocală atunci când au desfăcut sau au mâncat o portocală. Dacă nu sunteți familiarizați cu diferitele utilizări și beneficii ale uleiurilor esențiale, s-ar putea să fiți surprinși să aflați în cât de multe produse comune sunt folosite. Utilizați vreodată săpun, detergent sau detergenți de bucătărie care miroseau ca niște portocale? Acest lucru se datorează faptului că puteți găsi, de asemenea, urme de ulei de portocală în produsele de uz casnic și cosmetice pentru a-și îmbunătăți mirosul și abilitățile de curățare. Se adaugă la multe produse de frumusețe, cum ar fi loțiune, șampon, tratamente pentru acnee și apă de gură, deoarece are proprietăți antibacteriene și un miros puternic și proaspăt.  Uleiul este, de asemenea, utilizat în mod obișnuit ca un adjuvant aprobat în băuturi, cum ar fi sucurile de fructe sau soda, deși există modalități mult mai naturale de a obține beneficiile sale.
1. Stimulează imunitatea: limonene (cel mai activ ingredient, considerat un antioxidant puternic, care lupta împotriva radicalilor liberi) prezent în coaja de portocală este un puternic apărător împotriva stresului oxidativ. Uleiul de wild orange are abilitatea de a lupta împotriva cancerului, proprietate oferită de monoterpene care sunt agenți chemo-preventiv eficienti împotriva creșterii tumorale.


2. Antibacterian natural: un studiu efectuat in 2009 publicat in International Journal of Food and Science Technology a evidențiat capacitatea uleiului esențial de portocală în prevenirea proliferării bacteriei E. Coli si a răspândirii bacteriei Salmonella ( studiu din 2008 publicat în Journal of Food).
Un alt studiu din 2008, publicat în Journal of Food Science, a constatat că uleiul de portocală poate inhiba răspândirea bacteriilor de salmonella deoarece conține compuși anti-microbieni puternici, în special terpenele. Salmonella este capabilă să provoace reacții gastro-intestinale, febră și efecte secundare grave atunci când consumăm alimentele contaminate.


3. Un ajutor in curățarea bucătăriei: uleiul de portocale are un miros de citrice proaspăt, dulce, care vă va umple bucătăria cu un miros curat. În același timp, când este diluat, este o modalitate excelentă de curățare a blaturilor, a plăcilor de tăiere sau a aparatelor, fără a fi nevoie să utilizați substanțe de înălbire sau substanțe chimice dure găsite în majoritatea produselor – folosiți câteva picături intr-o sticla spray alături de bergamot  și apă, cu o cantitate mică de ulei cărăuș.


4Antiinflamator : un studiu publicat in 2009 in European Journal of Medical Research a arătat ca dintre cele mai cunoscute uleiuri cu proprietăți anti-inflamatoare precum lamaia, eucalipt,  pin, uleiul de portocală a evidențiat cea mai mare rata a scăderii inflamației, prin urmare este util ca antialgic, in Infecții, BPOC.


5. Susține circulația: uleiul de portocale este capabil să îmbunătățească fluxul sanguin și este un remediu natural adjuvant în tratamentul hipertensiunii arteriale, unul dintre cei mai mari factori de risc pentru bolile de inimă. Poate fi de asemenea util pentru ameliorarea libidoului scăzut, reducerea durerii cauzate de migrene și scăderea simptomelor legate de PMS (sindrom pre-menstrual). Utilizați ulei de portocale cu un ulei cărăuș pentru un masaj, care poate fi aplicat în zona abdominală pentru a îmbunătăți fluxul de sânge.


6. Antialgic: dacă suferi de dureri articulare, musculare, uleiul de orange ajuta la reducerea simptomatologiei si inflamației responsabile de edemul din țesuturi. Se poate face un roll on din ulei de portocala si ulei cărăuș aplicat pe locurile dureroase 


7. Acnee: este un remediu perfect pentru acnee in combinație cu geranium sau scortisoara. Roșeața, durerea si inflamația care apare in acnee se reduce, in timp ce evităm aplicarea chimicalelor din compoziția numeroaselor produse anti-acnee


8. Ajutor in digestie: ca
un agent antiinflamator, relaxant și de stimulare a circulației, uleiul de Wil Orange poate promova o digestie mai bună și poate ușura crampele sau constipația. Utilizați cu un ulei cărăuș în zona abdominală. De asemenea, îmbunătățește detoxifierea dacă este ingerat, deoarece acționează ca un diuretic ușor, care crește diureza și previne balonarea. Deoarece stimulează sistemul limfatic, ficatul, rinichii și vezica urinară, ajută la extragerea toxinelor, excesului de sodiu și a deșeurilor din tractul digestiv.


9. Vindecă rănile tegumentare
citricele sunt cunoscute că oferă un nivel ridicat de vitamina C care ajuta la protejarea si vindecarea pielii, făcând portocala una dintre cele mai bune surse de vitamine C. Uleiul esențial de portocală este de asemenea foarte benefic pentru combaterea semnelor de îmbătrânire precum ridurile și petele întunecate deoarece promovează producția de colagen. Datorită puterii sale antioxidante, aceasta încetinește rata de afectare a pielii experimentată prin expunerea la lumină UV, poluare și toxicitate. Puteți aplica o cantitate foarte mică de ulei de portocală pe față împreună cu un ulei purtător, dar mai întâi asigurați-vă că faceți un test pe piele pentru a evita orice reacții negative. Încercați să combinați cu alte uleiuri de vindecare a pielii, cum ar fi ulei de tămâie și ulei de arbore de ceai.


10. Induce starea de bine: difuzarea uleiului portocală în casa dvs., adăugarea în gel de duș sau inhalarea directă vă poate ridica starea de spirit și induce relaxare. Uleiul esential de portocală are un efect direct asupra sistemului olfactiv al creierului care evoca repede raspunsurile emotionale. Este un ulei esențial extraordinar pentru echilibrarea hormonilor, deoarece poate ajuta la oprirea reacțiilor cauzate de hormoni de stres, cum ar fi cortizolul. Cercetările arată că uleiul de portocală este atât „înălțător”, cât și „calmant”, ceea ce face ca acesta să fie un miros excelent pentru schimbarea stării de spirit dimineța sau calmarea nervilor după o zi lungă.

 


11. Igiena bucală: deoarece uleiul de portocală are capacitatea de a lupta împotriva creșterii microbiene, poate proteja dinții și gingiile de infecții. De asemenea, a fost folosit pentru a ușura durerea de gât când a fost folosit în gargară cu apă și sare. Puteți să-l utilizați pentru a reduce rănile și ulcerul la nivelul gurii.

Într-un alt studiu realizat de o revistă indiană de biologie experimentală, uleiul de portocală a arătat capacitatea de a suprima creșterea tumorală deoarece sporește funcțiile de detoxificare a ficatului și regenerarea celulară. Șobolanii cărora li s-a administrat ulei de portocală pentru o perioadă de cinci luni și jumătate au prezentat efecte chimio-preventive ale uleiului de portocală care au fost monitorizate utilizând greutatea ficatului lor. Administrarea uleiului pe bază de portocală a determinat scăderea greutății hepatice, creșterea complexelor joncțiunii gap-ului intercelular și îmbunătățirea densității și polarității celulare în comparație cu grupul martor.

Un studiu publicat în 2014 în Journal of Complimentary Therapies of Medicine a constatat că stimularea olfactivă utilizând uleiuri de portocale și de trandafir determină relaxare fiziologică și psihologică. Studiul a investigat efectele uleiului esențial de portocală și trandafir asupra activității cortexului prefrontal în creierul celor 20 de participanți, ceea ce a relevat nivelul lor de stimulare sau relaxare. După ce jumătate dintre femei au fost expuse la difuzia de ulei de portocale și de trandafir timp de 90 de secunde, au înregistrat o scădere semnificativă a concentrației de oxihemoglobină în cortexul prefrontal drept al creierului, comparativ cu grupul martor, ceea ce a dus la creșterea stărilor „confortabil” relaxat „și” natural „.

 

Portocala-Citrus-sinensis-FructulDeoarece este foarte concentrat, uleiul poate provoca reacții la nivelul pielii atunci când îl utilizați direct, deci începeți cu o cantitate mică și asigurați-vă că nu aveți nici o roșeață, umflături sau urticarie. Este o idee bună să faceți un test de piele pe o bucată mică de piele – de exemplu antebrațul dvs. – înainte de a-l folosi pe zone mai mari sau delicate cum ar fi fața dumneavoastră.

Dacă sunteți alergic la portocale sau alte fructe din categoria citricelor, nu trebuie să utilizați ulei de portocală, care poate provoca reacții atât pe plan intern, cât și pe plan extern. De asemenea, aveți grijă atunci când utilizați pe copilul dumneavoastră local sau dacă sunteți însărcinată, alăptați, luați medicamente sau aveți o afecțiune. Uleiurile esențiale sunt puternice și interacționează cu alte medicamente, așa că discutați cu medicul dumneavoastră dacă nu sunteți sigur că utilizarea uleiului portocală va afecta o stare de sănătate existentă.

Un alt lucru de reținut este că uleiurile de citrice pot creste efectele expunerii la lumina UV pe piele. Este o idee bună să evitați lumina directă a soarelui sau razele ultraviolete timp de până la 12 ore după aplicarea uleiului pe piele, astfel încât să nu apară reacții adverse.

Dacă v-ați convins că aceste uleiuri merită sa facă parte din viața dumneavoastră, vă sfătuiesc să profitați de prețurile de consultant.  Ca și wellness advocate, vă pot îndruma să pășiți în lumea uleiurilor. Puteți trece la pasul următor aici, sau mă puteți contacta aici.

Sănătate din plin!Biblia si uleiurile esentiale

 

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s