Top 4 uleiuri esențiale antibacteriene

Dacă ați putea obține sprijinul necesar pentru a lupta împotriva bacteriilor dintr-o sursă naturală, nu ați beneficia de asta? Interesant este faptul că majoritatea medicamentelor eliberate pe bază de prescripție medicală sunt modelate după uleiurile esențiale derivate din plante și, ori de câte ori este posibil, vă recomand să alegeți o abordare naturală în primul rând. De aceea, dacă doriți să luptați împotriva bacteriilor, nu există o opțiune mai bună decât o combinație de alimente sănătoase și uleiuri esențiale antibacteriene.

Motivul pentru aceasta este că, atunci când introducem sintetice în corpul nostru, el nu știu cum să proceseze aceste așa-numite substanțe străine. Și chiar dacă medicamentul elimină problema, este posibil să provoace o altă problemă. Se poate interfera foarte mult cu hormonii noștri, sistemul endocrin, funcția creierului și multe altele. Desigur, este esențial să fii educat înainte de a încerca orice substanță, fie ea sintetică sau naturală, dar, în cele mai multe cazuri, abordarea naturală vă ajută cel mai mult, mai ales pe termen lung. Un studiu publicat în Neuropharmacology în 2016, a arătat că atunci când sinteticele au fost consumate, au provocat probleme cu funcționalitatea creierului prin „afectarea funcției cognitive” și a memoriei. (1)

Un alt motiv este că antibioticele prescrise pot crea rezistența bacteriilor la antibiotice. Cu alte cuvinte, formele sintetice de antibiotice ucid de obicei bacteriile bune care se găsesc în corpul nostru și avem nevoie de acele bacterii bune pentru a rămâne sănătoase. În același timp, multe antibiotice nu sunt eficiente pentru uciderea bacteriilor, deoarece infecția pe care încercați să o eliminati devine rezistentă la medicamente datorită utilizării pe scară largă. Așa zisele dezinfectante de mână sunt exemplul perfect al acestei suprasolicitări antibacteriene..

De aceea, ar trebui să încercăm să reducem săpunul antibacterian și medicamentele pe bază de prescripție medicală și, în schimb, optăm atunci când se poate, pentru aceste uleiuri esențiale antibacteriene.

Rețetă pentru gel de curățare a  mâinilor cu efect antibacterian:

 • O sticlă închisî la culoare cu pulverizator
 • 15 picături On Guard
 • 10 picături vitamina E
 • 7 linguri gel de aloe vera
 • completați cu apă de Hamamelis
 • agitați bine înainte de utilizare

 

Top 4 uleiuri esențiale antibacteriene

Ceea ce am găsit consecvent în literatura medicală este ca oregano, scorțișoara, cimbru și ulei de arbore de ceai sunt unele dintre cele mai eficiente uleiuri esențiale antibacteriene pentru combaterea infecțiilor.

 

 1. Uleiul de scorțișoară (Cinnamon Oil)

9841278943262

Studiile publicate în Jurnalul de Practică Dentară Contemporană au fost efectuate cu privire la eficacitatea uleiului de scorțișoară împotriva  Enteroccocu faecalis într-o procedură de rădăcină de canal. Rezultatele au aratat ca uleiul esential de scortisoara elimină creșterea bacteriană dupa șapte și 14 zile de procedură, făcându-l o opțiune naturală compatibilă.

 

Studiul a concluzionat că „uleiul esențial de Cinnamonum zeylanicum este un agent antibacterian eficient împotriva E. faecalis și poate fi un mare agent antimicrobian în tratamentul canalelor radiculare. (2)

 

 1. Uleiul de cimbru (Thyme Oil)

descărcare

Uleiul de cimbru este grozav ca antimicrobian. Studiile au fost efectuate la Departamentul de Stiinta si Tehnologie al Universitatii din Tennessee pentru a evalua efectul asupra bacteriilor găsite în lapte și salmonella. Ca și uleiul esențial de scorțișoară, picăturile de ulei esențial de cimbru cu recunoașterea GRAS (recunoscute în general ca fiind sigure) au fost plasate pe bacterii. Rezultatele, publicate în Jurnalul Internațional al Microbiologiei Alimentare, indică faptul că „nanoemulsiile” ar putea fi opțiuni extraordinare pentru protejarea corpului nostru de bacterii prin utilizarea uleiului de cimbru ca si conservant antimicrobian pentru alimente. Nu ar fi o alegere mai bună decât abordarea chimică obișnuită? Desigur! (3)

 

 1. Uleiul de oregano

71TiIZUjrRL._SY606_

Interesant, totuși, nu este surprinzător, rezistența bacteriană la antibiotice standard a devenit o mare problemă în industria sănătății. Acest lucru a adus mai multă atenție plantelor ca alternative posibile pentru combaterea bacteriilor negative. Studiile au arătat că uleiurile de oregano și nanoparticulele de argint, cunoscute și sub denumirea de argint coloidal, au o activitate antibacteriană puternică împotriva unor tulpini bacteriene rezistente la medicamente. Rezultatele au arătat că atât tratamentele individuale cât și cele combinate au oferit reducerea densității celulare, ceea ce dă calea activității antimicrobiene prin întreruperea celulelor. În general, aceste rezultate indică faptul că uleiul esențial de oregano poate fi o alternativă în controlul infecțiilor. (4,5)

Scopul unui alt studiu din 2012 a fost de a investiga proprietățile antibacteriene ale uleiului esențial de oregano (Origanum heracleoticum L.) împotriva tulpinilor Escherichia coli și Pseudomonas aeruginosa. Activitatea antibacteriană a uleiului esențial de oregano a fost investigată împotriva a 2 probe testate și 20 de tulpini bacteriene bacteriene de Escherichia coli și 20 de tulpini clinice de Pseudomonas aeruginosa carea u provin de la pacienți cu diferite afecțiuni clinice. Rezultatele obținute vor permite investigațiile suplimentare utilizând ulei esențial de oregano obținut din Origanum heracleoticum L. ca remedii antibacteriene alternative care îmbunătățesc procesul de vindecare a infecțiilor bacteriene și ca un mijloc eficient de prevenire a dezvoltării tulpinilor rezistente la antibiotice. (6)

 

 1. Ulei de arbore de ceai (Melaleuca Oil)

21273064_325575124574817_646899417310997066_o

Uleiul de arbore de ceai este o alternativă uimitoare la combaterea bacteriilor topic. Cercetările din India au arătat că uleiul de arbori de ceai a fost eficient împotriva infecțiilor cu E. coli și stafilococi atunci când a fost combinat cu eucalipt, una dintre metodele pentru a ajuta la combaterea infecțiilor bacteriene toracice. Studiile au arătat că, la aplicare, a existat un efect imediat urmat de un efect eliberat lent pe o perioadă de 24 de ore. Acest lucru înseamnă că există un răspuns celular inițial în momentul utilizării, dar uleiurile par să continue să funcționeze în organism, făcându-l o opțiune excelentă și ca antimicrobian. (7)

Vă recomandăm să amestecați unul dintre aceste uleiuri sau o combinație cu o linguriță de miere de Manuka și / sau ulei de nucă de cocos și aplicați local în zona afectată. Puteți chiar să combinați câte o picătură de ulei de oregano, scorțișoară și cimbru cu miere de Manuka și să o luați ca un tonic, deși vă sugerăm întotdeauna să vă asigurați că aveti cunostintele necesare despre toate uleiurile înainte de a le administra intern, mai ales dacă aveți o afecțiune sau sunteti gravidă sau alăptati.

În cele din urmă, ceea ce este minunat în legătură cu aceste uleiuri este faptul că acestea sunt mai blânde pe mucoasa gastrică si intestinală și pot fi utilizate pentru perioade scurte intern și pe termen lung, atâta timp cât medicul aprobă și nu aveți nicio reacție negativă la acestea.

 

Beneficii și utilizări ale uleiurilor esențiale antibacteriene

 

 1. Combaterea infecțiilor bacteriene, cum ar fi Candida și E. Coli

Uleiurile esențiale au fost cunoscute pentru proprietățile antibacteriene pentru o perioadă foarte lungă de timp. Un studiu a fost realizat utilizând 52 de uleiuri esențiale diferite împotriva diferitelor tulpini bacteriene, inclusiv infecțiile cu Candida, Salmonella și Staphiloccocus, împreună cu infecții cutanate și pulmonare. Două uleiuri pe care studiul le-a notat în mod special ca fiind cele mai eficiente au fost uleiurile esențiale de cimbru și uleiul de vetiver. De aceea, multe produse farmaceutice pot căuta extracte de plante pentru a juca un rol în medicină și conservanți. (8)

 

 1. Combaterea infecțiilor cu Staphiloccocus

Mai multe uleiuri au fost studiate la Departamentul de Științe Biologice de la Manchester Metropolitan University împotriva diferitelor infecții cu stafilococi, inclusiv ulei de patchouli, ulei de arbore de ceai, ulei de geranium, uleiul de lavandă și extract de semințe de grapefruit. Acestea au fost utilizate individual și în diferite combinații pentru a evalua cât de eficiente pot fi acestea în asigurarea activității antibacteriene împotriva a „trei tulpini de Staphylococcus aureus specific Oxford S. aureus NCTC 6571 (tulpina Oxford), S. aureus cu rezistență la methicilină epidemică (EMRSA 15) MRSA. Atunci când este folosit ca vapori, combinația de extract de semințe de grapefruit și ulei de geranium au fost cele mai eficiente ca agenți antibacterieni, cum a fost o combinație de ulei de muștar și de arbore de ceai. (9)

 

 1. Ajuta la combaterea infecțiilor găsite în spitale

Nu e de mirare că unii oameni se simt incomod atunci când merg la spitale din cauza numeroaselor infecții care se găsesc acolo. Mai multe uleiuri esențiale au fost testate împotriva Staphylococcus aureus (MRSA), care poate provoca probleme severe cu infecții care implică țesut moale, oase sau implanturi. Uleiul de arbore de ceai și uleiul de eucalipt au arătat rezultate pozitive în capacitatea lor de a lupta împotriva mai multor bacterii. De fapt, aceste uleiuri au fost utilizate în medii medicale împotriva diferitelor tulpini care au devenit rezistente la alte medicamente preventive. Testarea ulterioară a fost evaluată utilizând alte uleiuri esențiale, inclusiv cimbru, lavandă, laime, lămâie, scorțișoară, grapefruit, cuișoare, lemn de santal, menta și ulei de salvie. Cele mai eficiente au fost cimbru, laime, lămâie și ulei de scorțișoară – totuși, toate uleiurile au prezentat o protecție antibacteriană considerabilă ca și tratamente topice eficiente. (10)

 

 1. Pot lupta cu MARCoNS

MARCoNS este o tulpină dificilă de bacterii, definită ca stafilococi multipli rezistenți la coagulază, rezistenți la antibiotice. MARCoNS este o provocare deoarece are această capacitate unică de a se proteja de tratament, chiar și de antibiotice, formând un biofilm de protecție. Potrivit cercetărilor publicate în Applied and Environmental Microbiology, anumite uleiuri esențiale antimicrobiene au reușit să scape de bacterii din biofilme mult mai bine decât antibioticele prescrise. Studiul a testat câteva uleiuri esențiale pentru a vedea cât de bine ar putea ucide biofilmele formate din „Pseudomonas aeruginosa (PAO1), Pseudomonas putida (KT2440) și Staphylococcus aureus SC-01. P. aeruginosa „, care este o bacterie găsită în sol, apă și animale, oferind calea perfectă de a ajunge în corpul uman. Deoarece biofilmele sunt capabile să evite tratamentul cu antibiotice și pot provoca infecții severe, chiar mortale, este nevoie de alte tratamente sigure și eficiente care să nu creeze rezistență la aceste tulpini periculoase. Uleiul esențial de scortisoara a fost studiat si poate avea protecția antibacteriană foarte necesară. (11)

 

 1. Ajutor în timpul infecțiilor contactate în călătorii

Bacteriile pătrund în corp prin deschizături, cum ar fi gura, urechile și nasul. Le puteți mânca dacă animalul sau planta pe care o consumați conține un virus sau bacterii. Acestea pot fi obținute prin înnot sau băutul apei infectate cu bacterii. Acești invadatori pot intra chiar în corp prin porii pielii. Dar una dintre cele mai ușoare căi de a obține o infecție este prin aer. Puteți să o inspirați, ceea ce poate duce bacteria la plămâni. De aceea este atât de important să vă acoperiți gura când strănutați. Călătoriile, în special în aeroporturi și gări, vă pot pune într-o poziție foarte susceptibilă de bacterii. Cu toții trebuie să respiram, dar luarea unor măsuri de precauție înainte, în timpul și după călătorie poate ajuta cu adevărat.

 

Cum se utilizează uleiuri esențiale antibacteriene

După cum am arătat mai sus, există câteva modalități de utilizare a unor uleiuri esențiale. Puteți să le utilizați pe plan intern, (numai dacă sunt 100 procente pure), topic și difuzându-le. Iată câteva dintre cele mai preferate rețete de combatere antibacteriană.

Blend antibacterian

INGREDIENTE:

 • 1 picătură ulei de arbore de ceai
 • 1 picătură de ulei esential de ghimbir
 • 1 picătură ulei esențial de vetiver
 • 1 picătură ulei esențial de lavandă
 • 1 linguriță ulei de nucă de cocos

INDICATII:

Combinați toate ingredientele într-un vas mic sau în palma mâinii. Aplicați pe abdomen sau direct pe zona infectată din afara corpului de două ori pe zi. Dacă observați iritații, nu mai utilizați imediat.

Precauții cu uleiuri esențiale antibacteriene

Uleiurile esențiale sunt o extracție extrem de concentrată de la plante și trebuie utilizate cu o educație adecvată.

 

 1. Synthetic cannabinoid JWH-018 and its halogenated derivatives JWH-018-Cl and JWH-018-Br impair Novel Object Recognition in mice: Behavioral, electrophysiological and neurochemical evidence. Barbieri M1, Ossato A2, Canazza I2, Trapella C3, Borelli AC1, Beggiato S2, Rimondo C4, Serpelloni G5, Ferraro L2, Marti M6. 2016 Oct;109:254-69. doi: 10.1016/j.neuropharm.2016.06.027. Epub 2016 Jun 23.
 2. Antimicrobial and Cytotoxic Activity of Cinnamomum zeylanicum, Calcium Hydroxide, and Triple Antibiotic Paste as Root Canal Dressing Materials. Abbaszadegan A1, Dadolahi S2, Gholami A3, Moein MR4, Hamedani S5, Ghasemi Y6, Abbott PV7. J Contemp Dent Pract. 2016 Feb 1;17(2):105-13.
 3. Antimicrobial activity of thyme oil co-nanoemulsified with sodium caseinate and lecithin. Xue J1, Michael Davidson P1, Zhong Q2. Int J Food Microbiol. 2015 Oct 1;210:1-8. doi: 10.1016/j.ijfoodmicro.2015.06.003. Epub 2015 Jun 10.
 4. Synergistic and Additive Effect of Oregano Essential Oil and Biological Silver Nanoparticles against Multidrug-Resistant Bacterial Strains. Scandorieiro S1, de Camargo LC1, Lancheros CA2, Yamada-Ogatta SF2, Nakamura CV3, de Oliveira AG4, Andrade CG5, Duran N6, Nakazato G1, Kobayashi RK1. Front Microbiol. 2016 May 23;7:760. doi: 10.3389/fmicb.2016.00760. eCollection 2016.
 5. https://www.empa.ch/web/s604/01-mm-nanosilber
 6. The antibacterial activity of oregano essential oil (Origanum heracleoticum L.) against clinical strains of Escherichia coli and Pseudomonas aeruginosa. Sienkiewicz M1, Wasiela M, Głowacka A. Med Dosw Mikrobiol. 2012;64(4):297-307
 7. Synthesis of eucalyptus/tea tree oil absorbed biphasic calcium phosphate-PVDF polymer nanocomposite films: a surface active antimicrobial system for biomedical application. Bagchi B1, Banerjee S1, Kool A1, Thakur P2, Bhandary S3, Hoque NA1, Das S1. Phys Chem Chem Phys. 2016 Jun 22;18(25):16775-85. doi: 10.1039/c6cp03493d
 8. Antimicrobial activity of essential oils and other plant extracts. Hammer KA1, Carson CF, Riley TV. J Appl Microbiol. 1999 Jun;86(6):985-90.
 9. https://www.ncbi.nlm.nih.gov/pubmed/15555788
 10. The battle against multi-resistant strains: Renaissance of antimicrobial essential oils as a promising force to fight hospital-acquired infections. Warnke PH1, Becker ST, Podschun R, Sivananthan S, Springer IN, Russo PA, Wiltfang J, Fickenscher H, Sherry E. J Craniomaxillofac Surg. 2009 Oct;37(7):392-7. doi: 10.1016/j.jcms.2009.03.017. Epub 2009 May 26.
 11. https://www.ncbi.nlm.nih.gov/pmc/articles/PMC3346404/
 12. https://draxe.com/antibacterial-essential-oils/

Dacă v-ați convins că aceste uleiuri merită sa facă parte din viața dumneavoastră, vă sfătuiesc să profitați de prețurile de consultant.  Ca și wellness advocate, vă pot îndruma să pășiți în lumea uleiurilor. Puteți trece la pasul următor aici, sau mă puteți contacta aici.

Sănătate din plin!

123

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s