Constipația

Constipația este mișcarea mai lentă a conținutului intestinal prin tractul digestiv, decât normal. Această mișcare lentă duce la dificultăți în golirea intestinelor, asociate de obicei cu fecalele întărite. Estimările sugerează că 63 milioane de oameni suferă de constipație în Statele Unite ale Americii. Este adesea însoțită de simptome cum ar fi balonare, gaze, dureri de spate, hemoroizi sau oboseală. Cauza principală provine din lipsa apei, a grăsimilor sănătoase, a probioticelor și a fibrelor din dietă. Stresul, inactivitatea, anumite medicamente, un dezechilibru al florei intestinale, problemele tiroidiene și deficitul de magneziu pot provoca, de asemenea, constipație. Pentru unii oameni, constiparea este doar preludiul altor probleme majore de sănătate. Alegerile pentru stilul de viață sunt esențiale – mișcați mai mult, beți mai mult, mâncați curate și luați suplimentele potrivite, inclusiv uleiurile esențiale.

Uleiuri esențiale eficiente:

  1. Menta– a fost dovedit științific că reduce simptomele sindromul de colon iritabil (IBS), inclusiv constipația. Un studiu din 2007 arată că după folosirea timp de 4 săptămâni a  uleiului esențial de mentă, pentru tratamentul IBS, aceasta a redus simptomatologia pacienților cu 50%, inclusiv disconfortul abdominal, diaree, constipație, balonarea și durerea apărută la defecație.
  2. Fenicul – este inclus în dieta GAPS,  datorită capacității sale de a ușura digestia. Din moment ce feniculul conține 7 grame de fibre dietetice, poate ajuta la menținerea unui sistem digestiv sănătos. Mușchii din sistemul digestiv au nevoie de fibre dietetice pentru a împinge și a crește motilitatea sau mișcarea. Deoarece problemele digestive, cum ar fi constipația și IBS, sunt comune la adulți, feniculul face un mare plus față de orice regim alimentar, acesta fiind unul dintre motivele pentru care trebuie inclus pe lista de alimente recomandate pentru o dieta de vindecare. În plus, fibrele acționează ca o perie mică, deoarece acestea se mișcă prin sistemul digestiv, eliminând colonul de toxine care ar putea provoca cancer de colon. Fenicul însuși poate acționa ca un laxativ, ajutând la eliminarea toxinelor.Este, de asemenea, obișnuit în anumite culturi să mestecați semințe de fenicul după mese pentru a ajuta digestia și a elimina respirația urâtă. Unele dintre uleiurile găsite în fenicul ajută la stimularea secreției de sucuri digestive. (1)Fenicul poate fi, de asemenea, benefic pentru persoanele cu reflux gastric acid. Adăugarea fenicului în dieta dvs. vă poate ajuta să echilibrați nivelul pH-ului în organism, în special în stomac, și puteți reduce refluxul după mese.

3. Ghimbir – relaxează musculatura intestinală și ajută la ameliorarea tranzitului intestinal. (2) Transportul corect al alimentelor (și absorbția nutrienților) din gură prin colon este principalul suport al sănătății. Dacă alimentele se blochează undeva între ele, pot fermenta, putrezi sau (chiar și mai rău) cauzează obstrucție, ceea ce reprezintă o amenințare care pune viața în pericol. Îndepărtarea necorespunzătoare (constipația) poate provoca, de asemenea, asimilarea necorespunzătoare a nutrienților din alimente. Oricum, ambele cauzează malabsorbție, iar corpul dumneavoastră suferă de deficiențe nutritive. De aceea, ghimbirul este atât de important.

4. Măghiran – datorită proprietăților sale sedative relaxează sistemul digestiv. Includerea măghiranului în dieta dvs. vă poate ajuta să vă îmbunătățiți digestia. Mirosul singur poate stimula glandele salivare, ceea ce ajută digestia primară a alimentelor care are loc în gură. Uleiul continuă să vă ajute să vă digerați mesele prin stimularea mișcării peristaltice a intestinelor și prin încurajarea eliminării. Dacă suferiți de probleme digestive cum ar fi greață, flatulența, crampele stomacale, diareea sau constipația, o ceașcă sau două ceai de măghiran poate ajuta la ameliorarea simptomelor. De asemenea, puteți încerca să adăugați ierburile proaspete sau uscate la următoarea masă pentru confortul digestiv.

Suplimente recomandate:

  • Magneziu – îmbunătățește motilitatea gastrică
  • Semințe de chia sau de in – bogate în fibre și grăsimi sănătoase ajuta la lubrifierea colonului.
  • Probiotice – susține un nivel normal al florei intestinale, lucru care ajută în constipație.
  • Lichide calde – lichide calde sau la temperatura camerei (spre deosebire de băuturile foarte reci), mai ales atunci când sunt consumate dimineața pe stomacul gol, tind să stimuleze digestia. Încearcă un ceai din plante, apă caldă infuzată cu lămâie sau ulei esențial de lămâie.

Idee de folosire:

  • Administrează una sau două picături din fenicul, mentă și ghimber într-o linguriță de miere sau sos de mere înainte de masă.
  • digestzen-15mlBlendul Digest Zen de la DoTerra este bine cunoscut pentru abilitatea sa de a ajuta digestia (se poate administra atât în constipație cât și diaree), pentru a calma stomacul afectat ocazional și pentru a menține sănătatea digestivă atunci când este luat intern. Acest amestec unic conține Ghimbir, Fenicul si Coriandru pentru a facilita disconfortul ocazional al stomacului, incluzând  indigestia, în timp ce Menta, Tarhon, Anason și Chimen ajută la digestie și la menținerea unui tract gastro-intestinal sănătos.

Cum să folosiți:
• Adăugați câteva picături în apă pentru a le lua intern.
• Luați DigestZen pe plan intern când călătoriți sau încercați alimente noi pentru a calma tulburarea stomacului ocazional, se poate masa pe abdomen diluat în ulei cărăuș (metodă indicată la copii)
• Adăugați în apă sau ceai pentru a menține un tract gastro-intestinal sănătos

dilutii

 

1. http://www.tandfonline.com/doi/abs/10.3109/09637486.2011.627841

2.https://www.ncbi.nlm.nih.gov/pubmed/?term=PMC3016669

 

Dacă v-ați convins că aceste uleiuri merită sa facă parte din viața dumneavoastră, vă sfătuiesc să profitați de prețurile de consultant.  Ca și wellness advocate, vă pot îndruma să pășiți în lumea uleiurilor. Puteți trece la pasul următor aici, sau mă puteți contacta aici.

 

123

 

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s