Tuse

 

cough-syrup1332812323826Tusea este o reacție comună a sistemului respirator care încearcă să elimine microbii, praful sau iritanții dăunători. Deoarece mucusul sau alte substanțe se acumulează în căile respiratorii, această acțiune reflexă încearcă să faciliteze respirația neobstrucționată. Tusea nu poate fi mai mult decât reacția naturală a organismului față de un iritant sau poate fi un simptom al unei boli sau chiar al cancerului pulmonar. Tusea este, în general, cauzată de o infecție (cum ar fi infecția căilor respiratorii superioare, infecția sinusurilor sau pneumonia), dar poate avea și cauze neinfecțioase (cum ar fi astmul, alergiile, boala de reflux gastro-esofagian sau bronșita cronică). Uleiurile esențiale sunt cunoscute pentru a oferi o ameliorare a tusei persistente.

  • Menta: ajută la deschiderea căilor respiratorii; poate ameliora durerea din gât care poate rezulta din tuse. Potrivit studiilor, mentolul, constituentul primar al uleiului de mentă, suprimă o tuse evocată în căile respiratorii inferioare (1).
  • Eucalip: curăță corpul de toxine și microorganisme dăunătoare. Dilată vasele de sânge și crește aportul de oxigen în plămân.
  • Lămâie și portocală: stimulează drenajul limfatic și sistemul imunitar.
  • Cimbrișor (Thyme): îndepărtează mucusul și sprijină în mod natural sistemul imunitar.
  • fat-cough-28713027Uleiul esențial de cedru (benefic în tusea productivă): au puterea de a elimina flegma de pe tractul respirator și din plămâni, ceea ce reduce congestia din tuse sau frig. Încercați să utilizați un ulei esențial din lemn de cedru înainte de a merge la culcare – acesta fluidifică flegma deranjantă și ameliorează și durerile de cap. Puneți două picături de ulei pe piept și gât și masați timp de un minut; de asemenea, puteți adăuga uleiul la nas și la buza superioară pentru a vă ajuta cu respirația.
  • dry-coughUleiul esențial de chiparos (benefic în tusea seacă): uleiul calmează sistemul respirator si funcționează ca un agent antispasmodic – tratând si condițiile respiratorii mai severe precum astmul si bronșita. Uleiul esențial de chiparos este, de asemenea, un agent antibacterian, oferindu-i capacitatea de a trata infecțiile respiratorii care sunt cauzate de supraaglomerarea bacteriilor. Un studiu din 2004, publicat în Jurnalul de Chimie Agricolă și Alimentară, a constatat că o componentă prezentă în uleiul de chiparos, numită camphene, a inhibat creșterea a nouă bacterii și toate fungiile studiate. Aceasta este o alternativă mai sigură decât antibioticele care pot duce la efecte secundare dăunătoare.
  • Congrats!Și pentru că suntem la capitolul – afecțiuni ale aparatului respirator – nu pot să nu includ și gama Breath de la DoTerra (ulei, touch, vapor stick, dropsuri).

 

 

 

 

 

CUM LE PUTEM FOLOSI?

  1. Sub formă de cremă:

Cremele tip „vapor” sunt folosite în mod obișnuit pe piept, spate și gât pentru a ajuta la simptomele unei răceli minore, tuse  și la dureri ale mușchilor și articulațiilor. Desigur, puteți cumpăra creme în magazine, dar aceste produse conțin ingrediente toxice care dăunează sănătății dumneavoastră.

eucalyptus-15ml

20140151_308336576298672_851180971078494656_nDin fericire, această rețetă de casă într-adevăr funcționează și este complet naturală! Vă puteți simți încrezători în ceea ce vă puneți pe corpul vostru. Aveți nevoie doar de cinci ingrediente simple: ulei de măsline, ulei de nucă de cocos, ceară de albine, ulei esențial de mentă, ulei esențial de eucalipt și apoi un recipient pentru depozitarea amestecului. Uleiurile esențiale conferă un sentiment liniștitor, oferind în același timp o aroma care ajuta la decongestionarea sistemului respirator și ajută la îmbunătățirea respirației.

Uleiul esențial de mentă este folosit pentru ameliorarea durerii musculare, îngrijirea sinusurilor, reducerea febrei, ajutor pentru durerile de cap, ajutor pentru greață și multe altele. Eucaliptul funcționează ca un expectorant,  pentru ameliorarea simptomelor răcelii și gripei. S-a dovedit de asemenea util în cazul problemelor de inflamații ale sinusurilor și ameliorarea respirație.

Ingrediente:
• ¼ ceașcă de ulei de măsline
• ½ ceașcă de ulei de nucă de cocos
• Ceară de albine  ¼ ceașcă
• 20 picături de ulei esențial de mentă
• 20 picături de ulei esențial de eucalipt
• Borcan de sticlă

Indicatii:
1. Puneți uleiul de măsline, uleiul de cocos și ceara de albine într-un borcan.
2. Plasați o cratiță cu 2 centimetri de apă pe căldură medie/joasă.
3. Puneți borcanul în cratiță și lăsați uleiurile să se topească. Se amestecă.
4. După combinare, lăsați să se răcească ușor și adăugați uleiuri esențiale (se poate adăuga și cedru sau chiparos în funcție de caracterul tusei).
5. Puneți amestecul în recipiente de depozitare (borcan de sticlă)

2. Sub formă de sirop de tuse:

Siropurile tradiționale de tuse pot fi bogate în zahăr! În schimb, încercați această rețetă de sirop de tuse de casă! Uleiurile din această rețetă vor ajuta la calmarea gâtului, la stimularea sistemului imunitar și la ameliorarea tusei.

Pentru mai multe detalii mă puteți contacta AICI.

Surse:

  1. https://www.ncbi.nlm.nih.gov/pubmed/?term=23640596

Untitled design (1)

 

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s