Kitul Home Essential

lavender-15mlTextele vechi ne spun că levanțica a fost folosită în scopuri terapeutice și religioase de peste 2500 de ani. Egiptenii l-au folosit pentru mumificare și parfum. Romanii au folosit-o pentru gătit și pentru a aroma aerul. Ei au adăugat, de asemenea, lavanda în apa de baie; prin urmare, numele din latină „lavare” înseamnă „să se spele”.
În cea mai faimoasă utilizare a tuturor, Maria ar fi putut aplica lavanda cu părul ei pentru a îl unge pe Isus. Interesant, mulți cercetători susțin că acum 2000 de ani, lavanda a fost numită spikenard sau pur și simplu „nard” de la numele grecesc pentru lavandă, naardus, după orașul sirian Naarda. Potrivit lui Ioan 12: 3, „Maria a luat apoi o lira de parfum foarte costisitoare din nard curat, si a uns picioarele lui Isus si si-a sters picioarele cu parul ei; și casa a fost umplute cu parfumul uleiului „.
Astăzi, uleiul de lavandă este cel mai frecvent utilizat ulei esențial din lume. Este adesea considerat un ulei „must-have” care trebuie menținut în permanență datorită utilizărilor sale versatile, inclusiv a proprietăților relaxante care promovează somnul liniștit și ușurează sentimentele de tensiune. Florile de lavanda sunt distilate cu abur pentru a obține uleiul esential, iar aroma este florală, dulce și calmă.

7 UTILIZĂRI ALE ULEIULUI ESENȚIAL DE LAVANDĂ:

 1. pentru somn odihnitor – pentru a vă ajuta să vă odihniți bine, difuzați 5 picături de ulei de lavandă lângă pat, sau aplicați 2 până la 3 picături în partea din spate a gâtului (ceafa), precum și pieptul și tâmplele.
 2. Tăieturi, lovituri, arsuri – lavanda a fost dovedită a fi extrem de liniștitoare pentru tăieturile și iritațiile cutanate. Amestecați ulei de lavandă cu ulei de nucă de cocos și aplicați-l în zonele afectate de două ori pe zi.
 3. Reduce anxietatea și stresul –  uleiul de lavandă este cunoscut pentru că induce sentimente de pace și de relaxare. Se poate difuza, adăugați-l într-o baie cu apă caldă (cu sare Epson) sau aplicați-l pe tâmple, încheieturi și tălpile picioarelor.
 4. Echilibrul presiunii sangvine – uleiul de lavandă se poate difuza în timpul zilei de lucru pentru a ajuta la promovarea tensiunii arteriale sănătoase.
 5. Echilibrul glicemiei –  uleiul de levănțică arată promisiunea de a proteja organismul de creșteri ale glicemiei. Aplicați-o în spatele gâtului și pieptului, difuzați-o sau adăugați 1 picătură la un pahar de apă sau ceașcă de ceai.
 6. Ameliorarea durerilor de cap – pentru ameliorarea durerii de cap, inhalați ulei de lavandă timp de 15 minute. Puteți, de asemenea, să amestecați 2 picături de ulei de lavandă cu 2 picături de ulei de mentă și să-l aplicați pe spatele gâtului și pe tâmple pentru un ajutor în reducerea tensiunii și ameliorarea durerii.
 7. Pielea sănătoasă – ulei de levănțică poate fi aplicat direct pe piele sau amestecat cu ulei de nucă de cocos pentru cei cu sensibilitate.

Pentru cei mai mulți oameni, uleiul esențial de lavandă este bine tolerat!

lemon-15mlMedicina Ayurvedică folosește ulei esențial de lămâie pentru a trata un spectru larg de condiții de sănătate de cel puțin 1000 de ani. În medicina tradițională chineză (TCM), uleiul de coajă de lămâie are capacitatea de a combate condițiile legate de umiditate, cum ar fi răceala comună, Candida, infecții, scaune diareice, probleme respiratorii și dureri de gât. De asemenea, a fost folosit în întreaga istorie pentru a susține sănătatea ficatului și ca un remediu natural pentru calculii biliari. Uleiul de lămâie conține compusul d-limonene, care este important în menținerea sănătații celulare.
Uleiul de lămâie este cunoscut pentru capacitatea sa de a ajuta la curățarea toxinelor din orice parte a corpului; este utilizat pe scară largă pentru stimularea drenajului limfatic, energizant, purificarea pielii și respingerea insectelor. Coaja de lămâie este presată la rece pentru a extrage uleiul esențial, care are o aromă dulce, citrică și ascuțită, care este înălțătoare și revigorantă. Lemonul este un agent puternic de curățare care purifică aerul și suprafețele și poate fi folosit ca un produs de curățare non-toxic în întreaga casă. Când este adăugat în apă, uleiul de lămâie oferă un impuls racoritor și sănătos pe tot parcursul zilei.

7 UTILIZĂRI ALE ULEIULUI ESENȚIAL DE LĂMÂIE:

 1. Drenaj limfatic –  uleiul de lămâie este benefic pentru stimularea fluxului sanguin și pentru calmarea ganglionilor limfatici. Aplicați 1 până la 2 picături topice direct peste ganglionii limfatici sau difuzați-le.
 2. Mucolitic –  uleiul de lămâie ajută la ameliorarea congestiei și eliminarea mucusului. De asemenea, poate încetini scurgerea nasului și reduce simptomele alergiilor. Inhalați uleiul de lămâie direct din sticlă sau aplicați-l topic, amestecat cu un ulei purtător, pe piept și pe nas.
 3. Energizant – ajută la  îmbunătățirea concentrației și combaterea tendințelor de dependență prin difuzarea uleiului esențial de lămâie, sau aplicarea acestuia local pe încheieturi și pe piept.
 4. Pietre biliare –  pentru a ajuta la trecerea pietrelor biliari dureroase, amestecați 1 litru de suc de varză, 1 litru de suc de roșii, 10 picături de ulei de lamaie și 10 picături de ulei de mentă. Împărțiți amestecul în două borcane. Bea un borcan în prima dimineață și al doilea borcan în dimineața următoare.
 5. Suportul imunitar – uleiul esențial de lămâie are proprietăți bacteriene și ajută organismul să scape de toxine. Cercetările arată că uleiul de lămâie protejează organismul împotriva agenților patogeni umani cum ar fi E. coli și Salmonella. Pentru a stimula sistemul imunitar, ia-l intern.
 6. Dezinfectant de suprafață – dezinfectați și degresați casa, mașina sau biroul cu ulei de lămâie. Adăugați-l într-o sticlă cu apă pentru a curăța mesele, blaturile și alte suprafețe. Uleiul de lămâie face, de asemenea, un lustruitor de mobilier grozav; pur și simplu adăugați câteva picături de ulei de măsline pentru curățarea, protejarea și strălucirea lemnului.
 7. Alergie – uleiul de lămâie poate ajuta la combaterea simptomelor alergiilor sezoniere și a astmului. Ea funcționează ca un antihistaminic natural, ameliorează excesul de mucus și reduce inflamația. Luați 1 până la 2 picături amestecate intern cu părți egale de mentă și uleiuri de lavandă pentru ameliorarea alergiilor

Evită expunerea la soare pentru 12 ore după aplicarea externă!

 

doterra-peppermintMenta este unul dintre cele mai vechi plante medicinale europene utilizate în scopuri terapeutice, iar conturile istorice datează de la medicina populară egipteană, chineză și japoneză. În Grecia antică, mentă a fost folosită în ritualuri funerare, împreună cu rozmarin și smirnă, pentru a compensa mirosul de descompunere corporală. În Biblie, menta este menționată împreună cu anasonul și chimen care trebuia dată ca o zecime către Domnul, demonstrând valoarea sa în acea perioadă.
Menta a fost mai larg descoperită în secolul al XVII-lea. Uleiurile esențiale sunt obținute prin distilarea cu aburi a părților aeriene proaspete ale plantei cu flori. Uleiul esențial de mentă este folosit pentru beneficiile sale anti-greață și efecte liniștitoare asupra mușchilor, colonului și mucoasei gastrice. Are o aromă ascuțită și intensă, care servește ca agent stimulativ și revigorant. Uleiul de mentă dă o senzație de răcire și are un efect calmant asupra corpului, care poate ajuta la ameliorarea mușchilor inflamați și pentru a ușura durerile de cap atunci când este folosit local. De asemenea, s-a demonstrat că are proprietăți antimicrobiene, astfel încât poate ajuta la împrospătarea respirației și la calmarea problemelor digestive.

Despre uleiul de mentă și idei de folosire aveți aici.

Oregano_15mlOregano a fost un produs prețios de peste 2500 de ani, precum și un remediu popular din medicina populară. Hipocrate, medicul grec vechi și tatăl medicinei occidentale, a folosit oregano ca antiseptic pentru problemele respiratorii și digestive. Grecii antice credeau că oregano era un antidot folositor la otrăvire și îl folosea pe scară largă pentru a calma infecțiile pielii, durerile gâtului, rănile și infecțiile virale. Chinezii practicieni tradiționali au folosit de asemenea oregano de generații pentru a rezolva diaree, paraziți și infecții fungice.
Planta de oregano este cunoscută pentru aroma sa puternică, precum și pentru proprietățile sale terapeutice. Frunzele de oregano sunt distilate cu aburi, iar uleiul esential are o aroma ascutita si erbacee. Uleiul esential de oregano este un antibiotic natural incredibil deoarece contine carvacrol si timol, doi compusi puternici cu proprietati anti-bacteriene si anti-fungice. Zeci de studii confirmă faptul că uleiul de oregano poate fi utilizat împreună cu sau ca o alternativă la antibiotice pentru o serie de probleme de sănătate. Cercetările susțin faptul că oregano este mai mult decât un antibiotic – ar putea fi privit ca ultimul antibiotic natural.

7 UTILIZĂRI ALE ULEIULUI ESENȚIAL DE OREGANO

 1. Antibiotic natural –  uleiul de oregano are are proprietăți anti-bacteriene care sunt suficient de puternice pentru a ucide diferite tipuri de bacterii, inclusiv E. coli. Se poate lupta împotriva supraaglomerării bacteriene și a colonizării în intestinul gros și ajută la protejarea organismului împotriva toxicității. Diluați-l cu un ulei purtător și aplicați-l local pe tălpile picioarelor sau luați-l intern timp de 10 zile (uneori este necesar administrarea de probiotice).
 2. Luptă împotriva MRSA – este uleiul ideal pentru infecția cu MRSA și alte probleme Staphilococcus. Adăugați 3 picături de ulei de oregano într-o capsulă sau în alimentele sau băuturile alese împreună cu un ulei de purtător; luați-l de două ori pe zi timp de până la 10 zile.
 3. Candida – uleiul de oregano poate fi folosit pentru a combate ciupercile și drojdiile, cum ar fi Candida. Oregano poate, de asemenea, combate ciuperca unghiei atunci când este folosit local. Pentru uz intern, administrați 2 până la 4 picături de două ori pe zi timp de până la 10 zile.
 4. Sănătate respiratorie – uleiul de oregano poate ajuta la combaterea pneumoniei, a bronșitei și a altor tipuri de infecții bacteriene. Pentru infecțiile externe, aplicați 2 până la 3 picături diluate în zona afectată. Pentru a preveni supraaglomerarea bacteriilor interne, ingerați 2 până la 4 picături de două ori pe zi timp de până la 10 zile.
 5. Paraziți – deoarece ulei de oregano are proprietăți antiparazitare și antivirale, poate fi folosit intern pentru combaterea infecțiilor parazitare. Luați ulei intern de oregano timp de până la 10 zile.
 6. Negi-  una dintre cele mai frecvente utilizări ale uleiului de oregano este capacitatea sa de a diminua în condiții de siguranță și, eventual, să elimine negi. Când utilizați ulei de oregano pentru negi, asigurați-vă că diluați-l cu un alt ulei.
 7. Uz casnic – Oregano este eficient la eradicarea creșterii mucegaiului în jurul casei. Adăugați 5 până la 7 picături la o soluție de curățat în casă împreună cu ulei de arbore de ceai și uleiur de lavandă.

Nu se utilizează în timpul sarcinii pentru că poate cauza embriotoxicitate – se evită și la copii mici. Poate cauza iritația pielii când este aplicat topic, prin urmare este necesară utilizarea unui ulei purtător. Dacă este utilizat intern, nu se recomandă mai mult de 10 zile – după 10 zile se face o pauza de 1 săptămână.

21273064_325575124574817_646899417310997066_oIndienii nativ Bundjalung aborigenii din Australia au folosit legenda de ulei de melaleuca (arbore de ceai) de mii de ani. În timp ce liderii lor în domeniul sănătății au avut tendința de a folosi terapii spirituale pentru a lupta împotriva bolilor grave, au folosit de asemenea frunzele plantei de copaci de ceai pentru a trata preocupările medicale mai frecvente. Există, de asemenea, legende despre cel puțin un lac „mistic” în care frunzele arborelui de ceai fuseseră căzute de sute de ani și că noroiul a devenit saturat cu uleiul de arbori de ceai. Acest noroi a fost aplicat pe piele în scopuri terapeutice.
Uleiul de melaleuca este bine-cunoscut pentru puternice sale proprietăți antiseptice și capacitatea de a calma rănile. De peste șapte decenii, uleiul de arbore de ceai a fost documentat în numeroase studii medicale pentru capacitatea sa de a ajuta la uciderea multor tulpini de bacterii, viruși și ciuperci. Frunzele plantei melaleuca sunt distilate cu abur pentru a extrage uleiul esențial. Arborele de ceai are o aromă proaspătă, lemnoasă și pământeană cu proprietăți puternice de curățare și purificare.

7 UTILIZĂRI ALE ULEIULUI ESENȚIAL DE MELALEUCA

 1. Acnee –  uleiul de arbore de ceai este considerat unul dintre cele mai eficiente remedii pentru acnee. Se pare că este la fel de eficient ca și peroxidul de benzoil, dar fără efectele secundare negative asociate cu care se confruntă mulți oameni. Efectuați o spălare ușoară și eficientă a feței prin amestecarea a 5 picături de ulei de arbore de ceai cu 2 lingurițe de miere.
 2. Mătreața – uleiul din arborele de ceai calmează pielea uscată și degajată și poate fi utilizată ca remediu natural pentru păduchii capului. Adăugați 5 picături de ulei de arbore de ceai la șampon sau balsam sau faceți un șampon natural combinând 5 până la 10 picături de ulei de arbore de ceai cu gel de aloe vera, lapte de cocos și ulei de lavandă.
 3. Dezinfectant de uz casnic – uleiul de arbore de ceai are proprietăți anti-microbiene puternice, permițându-i să lupte împotriva bacteriilor din casa. Combinați uleiul de arbore de ceai cu apă, oțet și ulei esențial de lămâie și adăugați-l într-o sticlă de pulverizare pentru a folosi la blaturi, aparate de bucătărie, dușuri, toalete și chiuvete.
 4. Psoriazis și eczema – utilizați ulei de arbore de ceai pentru a ameliora inflamația pielii asociată cu probleme ale pielii, cum ar fi psoriazisul și eczema. Faceți o loțiune de piele, combinând 5 picături de ulei de arbore de ceai, 5 picături de ulei de lavandă și 1 linguriță de ulei de nucă de cocos. Aplicați-l topic local de două ori pe zi.
 5. Onicomicoză – Datorită capacității sale de a lupta împotriva ciupercilor, uleiul de arbori de ceai este o alegere excelentă pentru a fi folosit pe ciuperca unghiei,fractionated-coconut-oil piciorul atletului și cicatrici. Aplicați-l topic în zona afectată. Pentru ciupercile încăpățânațe, amestecați ceaiul cu ulei de oregano.
 6. Deodorant natural – din cauza proprietăților sale antimicrobiene, uleiul de arbore de ceai poate elimina bacteriile de pe piele care provoacă mirosul corpului. Combinați 5 picături de ulei de arbore de ceai cu câte o linguriță de ulei de nucă de cocos și de bicarbonat de sodiu. Aplicați amestecul pe axilă sau chiar pe încălțămintea sportive.
 7. Proprietățile antiseptice și antibacteriene ale uleiului de arbore de ceai îl fac un remediu natural pentru tăieturi, răni, arsuri și infecții ale pielii sau iritații. Combinați 2 picături de ulei de arbore de ceai cu 2 picături de ulei de lavandă și aplicați-l direct în zonă afectată.

frankincense1Deseori numit „regele uleiurilor”, tămâia este puternică, eficientă și incredibil de terapeutică. De mii de ani, adepții religioși au folosit tămâie în timpul închinării, meditației și practicilor spirituale.  Un copac frumos mic sau arbust cu frunze abundente și flori albe sau roz pal, tămâie produce o rășină naturală care este colectată prin incizii în coaja. Uleiul esențial este colectat din rășină prin distilare cu abur.
Renumit ca unul dintre cele mai apreciate și prețioase uleiuri esențiale, tămâia are beneficii extraordinare pentru sănătate. Acesta a fost folosit pentru a ajuta la ameliorarea stresului si anxietatii cronice, pentru a reduce disconfortul si pentru a sustine un răspuns sănătos la inflamație, pentru a stimula imunitatea și multe altele. Terpenele din tămâie îi permit să traverseze bariera hemato-encefalică. De asemenea, crește activitatea leucocitelor, care ajută organismul să lupte împotriva invadatorilor microbieni nedorite.

 

7 UTILIZĂRI ALE ULEIULUI ESENȚIAL DE TĂMÂIE

 1. Celulele sănătoase – uleiul esențial de tămâie a demonstrat că ajută la combaterea anumitor tipuri de celule canceroase. Luați 2-3 picături intern,  sau masați uleiul în zona afectată pentru a susține un răspuns imun al sistemului imunitar.
 2. Disconfort articular – pentru a îmbunătăți circulația și pentru a ajuta la ameliorarea simptomelor de disconfort articular sau muscular, masați ulei de tămâie pe zonă (e) afectată.
 3. Studiile asupra sistemului imunitar au demonstrat că tămâia are abilități de îmbunătățire a imunității. Poate fi folosit pentru a lupta împotriva formării germenilor nedoriți pe piele, în gură sau în casă. Difuzați-l, luați-l intern sau aplicați pe temple, încheieturi și tălpile picioarelor.
 4. Meditație și rugăciune – uleiul de tămâie poate ajuta la inducerea unui sentiment de pace și relaxare, făcându-l ideal pentru rugăciune și meditație. Difuzați-l în timpul meditației.
 5. Sănătatea respiratorie – uleiul de tămâie poate ajuta la menținerea sănătății pulmonare și nazale. Pentru a susține sănătatea respiratorie, adăugați 5 picături de ulei de tămâie într-un difuzor și inspirați adânc timp de 5 minute sau frecați cu 2 până la 3 picături pe piept.
 6. Riduri – poate ajuta la minimizarea vergeturilor și la scăderea aspectului cicatricilor. De asemenea, poate ajuta la reducerea sau încetinirea ridurilor. Se amestecă 2 până la 3 picături de ulei cu părți egale de ulei de nucă de cocos sau de jojoba și se aplică în zonele afectate.
 7. Sănătatea creierului – datorită capacității sale de a susține sănătatea cognitivă, uleiul de tămâie poate fi folosit la persoanele care prezintă probleme în  sănătatea creierului. Luați-l în interior, difuzați-l sau aplicați-l topic pe partea din spate a gâtului și sub nas.

Tămâia, spun studiile, că are capacitatea de a subția sângele, prin urmare persoanele cu probleme de coagulare, ar trebui să consulte un medic înainte de utilizare.

 

doterra-breathe-15ml

DoTERRA Breathe este un amestec remarcabil de uleiuri esențiale, inclusiv Laurel Leaf, Menta, Eucalipt, Melaleuca, Lemon, Cardamom, Ravintsara și Ravensara. DoTERRA Breathe menține căile respiratorii deschise și respirație ușoară, reducând în același timp efectele amenințărilor sezoniere. DoTERRA Breathe poate fi aplicat topic pe piept, spate sau talpa picioarelor sau difuzat în timpul nopții pentru a calma simțurile și pentru a promova un somn odihnitor.

Difuzați, inhalați direct din palme sau frecați pe piept sau pe picioare atunci când amenințările sezoniere și de mediu sunt ridicate.
• Utilizați în aer liber pentru a minimiza efectele amenințărilor sezoniere.
• Difuzați la culcare pentru un mediu relaxant.

digestzen-15ml

DigestZen este bine cunoscut pentru abilitatea sa de a ajuta la digestie, calma tulburarea stomacului ocazionala si menține sănătatea digestiva atunci când este luat intern. Acest amestec unic conține ghimbir, fenicul și coriandru pentru a ajuta la disconfortul ocazional de stomac, incluzând sindromul de colon iritabil si indigestie, în timp ce Menta, Tarragon, Anason și Caraway ajută la digestie și ajută la menținerea unui tract gastro-intestinal sănătătos DigestZen este excelent pentru a fi la îndemână atunci când apar tulburări ale stomacului și este sigur și eficient. Utilizarea internă a DigestZen este o metodă sănătoasă, naturală și blândă de a calma un stomac deranjat sau de a menține un sistem digestiv sănătos.

Utilizări: în constipație, diaree, colită, crampe abdominale, sindromul de colon iritabil, gastrită, arsuri gastrice, greață, paraziți, sinuzită
• Adăugați câteva picături în apă, lapte de soia/ de orez pentru a le lua  intern sau în capsulă vegetală.
• Se masează pe stomac înainte de a călători cu avionul sau de a face o excursie pentru un tract gastro-intestinal sănătos.
• Adăugați în apă sau ceai pentru a menține un tract gastro-intestinal sănătos.

Se folosește cu precauție în timpul sarcinii. NU se utilizează de către persoanele care suferă de epilepsie!

 

doterra-on-guard-15mlDoTERRA On Guard, un amestec de uleiuri esențiale (portocală, cuișoare, scorțișoară, eucalipt, rozmarin), care oferă o alternativă naturală și eficientă pentru suportul imun atunci când este utilizat pe plan intern.   doTERRA On Guard poate fi administrat intern pe o bază zilnică pentru a menține funcția imună sănătoasă și pentru a susține funcția cardiovasculară sănătoasă. Poate fi utilizat și pe suprafețele din casă ca un detergent netoxic. Când este difuzat, doTERRA On Guard ajută la purificarea aerului și poate fi foarte energizant.

Poate fi masat pe talpă, gât, în zona stomacului. Diluează o picătură în 15 picături ulei de cocos – masează zona timusului pentru a stimula sistemul imunitar și zona axilă pentru a stimula sistemul limfatic. Cel mai frecvent este aplicat pe talpa picioarelor diluat cu ulei fracționat de cocos. Foarte frecvent este folosit ca și dezinfectant (călătorind în toate colțurile lumii, de multe ori rămâneți fără dezinfectantul de mână. Asigurați-vă propriul dezinfectant prin amestecarea a 5 linguri de gel de aloe vera, 4 linguri de apă, 1/4 linguriță de ulei de vitamina E și 8-10 picături On Guard Protective Blend într-un mic flacon)

Puteți difuza periodic 20-25 de minute în sezonul rece pentru a susține funcția sistemului imunitare și a proteja împotriva virusurilor, răcelilor, gripei.

Indicații primare: abces oral, antibacterian, antifungic, antiviral, tuse, răceală, oboseală cronică, infecții cu MRSA, pneumonie, mucegai.

 

 

8967445643294DoTERRA Deep Blue este perfect pentru un masaj liniștitor după o zi lungă de lucru. Wintergreen, Camfor, Menta, Ylang Ylang, Helichrysum, Blue Tansy, Mușețel albastru și Osmanthus colaborează pentru a calma, reduce inflamația și durerea. După ore lungi petrecute pe computer, încercați să amestecați amestecul propriu-zis Deep Blue pe degete, încheieturi, umeri și gât. Câteva picături de Deep Blue Smooth Blend, diluate în uleiul de cocos fac parte dintr-un masaj de răcire și de confort.

Utilizări (artrită, durere de spate, bursită, fibromialgie, dureri articulare, musculare, cefalee, inflamație, dureri osoase la care puteți adăuga tămâie și wintergreen):
• Aplicați pe picioare și genunchi înainte și după efort.
• Masați Deep Blue cu câteva picături de ulei purtător pe picioarele copiilor în creștere înainte de culcare.
• Tăiați Deep Blue pe mușchii spatelui după o zi greu la locul de muncă.

Se utilizează cu precauție în timpul sarcinii!

 

Vreți să intrați în posesia kitului Home Essential? Mă puteți contacta AICI.

Untitled design (1)

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s