Astmul bronșic și uleiurile esențiale

arata_imgAstmul este o afecțiune respiratorie care provoacă spasme ale mușchilor bronșici, edemul  pulmonare, senzația de apăsare a pieptului, respirația șuierătoare și creșterea producției de mucus, toate acestea putând face dificilă respirația. Astmul afectează mai mult de 22 de milioane de persoane din S.U.A. și cel mai adesea începe în copilărie, afectând în prezent mai mult de 6 milioane de copii americani. Atacurile pot fi declanșate de alergeni, cum ar fi polenul, praful, mucegaiurile și părul animalelor. Chimicalele, schimbările climatice, exercițiile fizice, stresul și anumite medicamente pot declanșa un atac. Pentru persoanele care suferă de astm, uleiurile esențiale pot furniza o ameliorare a simptomatologiei.

asthma-and-your-airways

Astmul perturbă funcțiile normale ale căilor aeriene care ajung la plămâni și care ne permit să respirăm. Parțile căilor respiratorii cele mai afectate de astm bronșic sunt, de obicei, bronhiile. Bronhiile arată ca niște tuburi subțiri, lungi care sunt controlate de mișcări musculare care împing aerul în și din plămâni. Pereții musculari ai bronhiilor au celule mici cu receptori numiți beta-adrenergici și colinergici. Acești receptori stimulează mușchii bronhiilor să se contracte și să se relaxeze în funcție de stimuli, cum ar fi anumiți hormoni sau prezența microbilor. Ca răspuns la declanșatoare, fluxul de aer poate fi uneori redus, deoarece aceste tuburi sunt strâns închise (bronhospasm). Acest lucru duce la o cantitate mai puțină de aer care se îndreaptă spre plămâni și mai mult aer umplut cu dioxid de carbon care rămâne în plămâni.

Un alt mod în care se dezvoltă astmul se datorează cantităților mai mari decât cele normale de mucus gros care se eliberează în căile respiratorii sau de la inflamația și umflarea căilor respiratorii din cauza alergiilor.

ULEIURI ESENȚIALE UTILE ÎN ASTM

  1. Uleiul esențial de eucalipt este foarte eficient pentru tratarea problemelor respiratorii, cum ar fi astmul, bronșita, BPOC, pneumonie și chiar tuberculoza. Utilizarea eucaliptului pentru astm este un tratament dovedit care dilată vasele de sânge și permite mai mult oxigen în plămâni. Pur și simplu amestecați ulei de eucalipt, ulei de mentă și ulei de nucă de cocos pentru o cremă de casă, și aplicați pe pieptul superior. Un studiu din 2016 a testat unul dintre principalii constituenți din uleiul de eucalipt pentru efectele sale antiinflamatorii asupra căilor respiratorii. Cercetătorii au concluzionat că 1,8-cineolul scade semnificativ inflamația eozinofilică a căilor respiratorii (o trăsătură principală a astmului) la animalele de laborator (1).

2. Menta – Ulei esențial de mentă are capacitatea de a vă deschide căile respiratorii și de a acționa ca decongestionant. Îl amestecați cu ulei de nucă de cocos și ulei esențial de eucalipt pentru a crea o cremă de casă (vezi video mai sus) care ajută la reducerea simptomelor astmului și bronșitei. O altă rețetă care o puteți face acasă este: 5 picături Tămâie + 6 picături Melaleuca + 12 picături Patchouli + 2 picături Sandalwood + 15 picături Lime + 35 picături Breath + 120 grame ulei de cocos amestecați bine și păstrați într-un recipient de sticlă (nu uitați să ajustați dozele în funcție de vârstă).

dilutii

3. Uleiul de cimbru drenează congestia și ameliorează infecțiile din piept și gât care cauzează răceala sau tusea comună, ce pot provoca criza de astm. Răceala comună este cauzată de peste 200 de virusuri diferite care pot ataca tractul respirator superior și sunt răspândite în aer de la o persoană la alta. Cauzele obișnuite de a prinde o răceală includ un sistem imunitar slăbit, lipsa somnului, stresul emoțional, expunerea la mucegai și un tract digestiv nesănătoase. Are puteri antibiotice și antiinflamatoare, care pot contribui la ameliorarea simptomelor astmului bronșic și a altor probleme respiratorii.

ginger-15ml4. Ghimbir -medicina aiurvedică a lăudat capacitatea ghimbirului de a stimula sistemul imunitar. Ea crede că, deoarece ghimbirul este atât de eficient la încălzirea corpului, el poate ajuta la eliminarea de toxine din organele voastre. Este, de asemenea, cunoscut pentru a curăța sistemul limfatic, sistemul nostru de canalizare. Dr. Oz spune: „Prin deschiderea acestor canale limfatice și păstrarea lucrurilor curate, ghimbirul previne acumularea de toxine care vă fac susceptibile la infecții, în special în sistemul respirator.” Combinarea uleiului de ghimbir și a uleiului de eucalipt este un remediu eficient pentru a stimula imunitatea și îmbunătățirea respirației.

Congrats!4. Gama Breath – este un amestec extraordinar de uleiuri esențiale pure, care susțin sănătatea sistemului respirator, mențin căile aeriene deschise, ajută la minimalizarea amenințărilor sezoniere. Conține eucalipt, melaleuca, lămâie, ravensara, foi de dafin, mentă, cunoscute pentru efectul lor pozitiv asupra sistemului respirator, putând fi aplicate cu ușurință topic pe piept (anterior sau posterior), talpa. Combinat cu o compresă caldă umedă, ajută la penetrarea eficientă a uleiurilor în piele. Se poate difuza (utilizați 2-4 picături), inhala direct din palme, aplicat topic pe piept (1-2 picături pe zona dorită, diluat cu ulei fracționat de cocos).

5. Tămâia –  poate inhiba producerea de molecule inflamatorii cheie asociate cu14157229547be595d7 afectiuni cum ar fi artrita, astmul bronșic, tulburari intestinale dureroase cum ar fi IBS (sindrom de colon iritabil) și multe alte conditii. (2) Data viitoare când aveți o infecție respiratorie sau gripă, folosiți ulei esențial de tămâie pentru a ajuta la ameliorarea tusei. Aceasta poate ajuta la eliminarea mucusului din plămâni. De asemenea, acționează ca un antiinflamator în pasajele nazale, făcând respirația mai ușoară, chiar și pentru cei cu alergii sau astm bronșic. Adăugați câteva picături în palmă și inhalați pentru beneficiile respiratorii sau utilizați un difuzor.

6. Bergamota – uleiul de bergamot este un anticongestiv, ceea ce înseamnă că ameliorează congestia și problemele respiratorii. Acest ulei poate fi util atunci când vă luptați  cu o răceală sau tuse. Ea fluidifică mucusul în tractul respirator și ajută organismul să elimine această acumulare nedorită prin strănut și tuse. Utilizați un difuzor sau amestecați cinci picături de ulei de bergamot în mâini și cuplați gura și nasul, și inhalați. De asemenea, puteți încerca masajul uleiului pe gât și pe piept.

7. Lavanda – într-un studiu publicat în iunie 2014, cercetătorii au raportat efectele antiinflamatorii ale uleiului esențial de lavandă ca tratament pentru astm. Oamenii de știință au evaluat efectul antiinflamator al uleiului esențial de lavanda asupra astmului bronșic creat experimental la șoareci. Acestea au indus astm bronșic la două grupe de șoareci și apoi au administrat un grup de tratament de inhalare zilnic cu ulei de lavandă timp de două săptămâni. Apoi au comparat starea plămânilor șoarecilor în cele două grupuri. Șoarecii care au primit tratament cu lavandă au prezentat o rezistență mai redusă la căile respiratorii. Ei aveau mai puține celule eozinofile (celule albe din sânge specializate ale sistemului imunitar) în sânge și în țesutul plămânilor în comparație cu grupul martor. Grupul de lavandă a avut, de asemenea, mai puțin mucus în plămâni. Mai mult, grupul de levănțică a prezentat niveluri scăzute ale  interleukinei (IL) în lichidele plămânilor, ceea ce înseamnă că sistemele lor imune au fost mai puțin stresate după respirația uleiului de lavandă. Cercetătorii au ajuns la concluzia ca lavanda poate fi folosita ca un medicament alternativ pentru astm bronșic (3).

 

Pentru alte informații, mă puteți contacta AICI.

Untitled design (1)

Surse:

  1. Lee, HS., Park, DE., Song, WJ., Park, HW., Kang, HR., Cho, SH., Sohn, SW. (2016). Effect of 1.8-Cineole in Dermatophagoides pteronyssinus-Stimulated Bronchial Epithelial Cells and Mouse Model of Asthma. Biol Pharm Bull.
  2. https://www.ncbi.nlm.nih.gov/pmc/articles/PMC3924999/
  3. Ueno-Iio T1, Shibakura M2, Yokota K1, Aoe M1, Hyoda T1, Shinohata R1, Kanehiro A3, Tanimoto M3, Kataoka M1., “Lavender essential oil inhalation suppresses allergic airway inflammation and mucous cell hyperplasia in a murine model of asthma,” Life Sci.,” June 2014, PMID: 24909715

 

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s