Cum putem ajuta organismul în infecția cu Staphylococcus folosind uleiurile esențiale?

Infecția cu Staphylococcus

O infecție cu stafilococi poate fi foarte dificil de tratat deoarece multe tulpini ale bacteriilor care provoacă infecția au devenit rezistente la antibioticele convenționale. În acest articol, descoperiți cele 6 uleiuri esențiale puternice pentru infecția cu stafilococi și studii care demonstrează că acestea funcționează foarte eficient.

Ce este infecția cu Stafilococ?

img12
Staphylococcus aureus

Infecția cu Staphylococcus, scurt infecția stafilococică, este o infecție cauzată de bacteria Staphylococcus, care este un tip de bacterie care se găsește în mod normal pe piele și în cavitatea nazală a persoanelor sănătoase.

 

Aceste bacterii, în mod natural, nu provoacă nici o problemă și, în cele mai multe cazuri, duc doar la infecții minore ale pielii care, de obicei, dispar singure. Cu toate acestea, în cazul în care bacteriile intră mai adânc în corp și intră în sânge, articulații, oase, plămâni sau inimă, acestea reprezintă o amenințare gravă la viață. Infecțiile cu Staph sunt de o mare varietate: de la infecții cutanate până la intoxicații alimentare până la endocardită, care este o infecție severă la nivelul stratului intern al inimii (1)

Majoritatea infecțiilor cu stafilococi sunt tratate convențional prin antibiotice și drenajul zonei infectate, cu toate acestea, tot mai multe infecții cu stafilococi nu mai răspund la antibiotice obișnuite. Acolo intervin uleiuri esențiale. Unele uleiuri esențiale au fost dovedite de fapt pentru a lupta împotriva bacteriilor cu Staphylococcus, așa cum se arată în studiile de mai jos.

Infecții cutanate

Infecțiile cutanate sunt cea mai comună formă de infecție cu S. aureus. Aceasta se poate manifesta în diverse moduri, incluzând foliculită, impetigo, celulită și infecții mai severe, invazive ale țesuturilor moi.

S. aureus este extrem de răspândit la persoanele cu dermatită atopică. Acesta se găsește cel mai adesea în locuri active, incluzând axile, părul și scalpul. Prezența S. aureus la persoanele cu dermatită atopică nu este o indicație de tratament cu antibiotice orale, deoarece dovezile nu au demonstrat că acest lucru aduce beneficii pacientului. Relația dintre S. aureus și dermatita atopică este neclară (7).

Infecții osoase și articulare

S. aureus este bacteria care este răspunzătoare de toate infecțiile majore ale oaselor și articulațiilor. Aceasta se manifestă într-una din cele trei forme: osteomielita, artrită septică.

Bacteriemie

S. aureus este o cauză principală a infecțiilor sanguine în întreaga lume industrializată. Infecția este, în general, asociată cu rupturi ale pielii sau ale membranelor mucoaselor datorate intervențiilor chirurgicale, leziunilor sau utilizării dispozitivelor intravasculare, cum ar fi catetere, mașini de hemodializă sau medicamente injectate. Odată ce bacteriile au intrat în sânge, pot infecta diferite organe, provocând endocardită infecțioasă, artrită septică și osteomielită. Această boală este deosebit de răspândită și severă la cei foarte tineri și în vârstă. Fără tratamentul cu antibiotice, S. aureus bacteremia are o rată a mortalității la aproximativ 80%. În cazul tratamentului cu antibiotice, ratele de mortalitate la caz variază de la 15% la 50% în funcție de vârsta și starea de sănătate a pacientului, precum și de rezistența la antibiotice a tulpinii S. aureus.

Rezistența la antibiotice a S. aureus a fost mai puțin frecventă atunci când penicilina a fost introdusă pentru prima dată în 1943. Până în 1950, 40% dintre izolatele de spital S. aureus au fost rezistente la penicilină; până în 1960, aceasta a crescut la 80%. (8)

MRSA este una dintre numeroasele tulpini extrem de temute de S. aureus care au devenit rezistente la cele mai multe antibiotice β-lactamice. Rezistențele la MRSA se găsesc cel mai adesea asociate cu instituții precum spitalele, dar devin tot mai răspândite în infecțiile dobândite în comunitate.

Cum ajuta cu uleiurile esentiale la infectarea cu Staph?

screen-17.43.02[20.10.2017]Uleiurile esențiale sunt extracte de plante lichide extrem de concentrate, derivate din plante aromatice, cum ar fi coaja de copac, frunzele, florile, coaja de fructe, rădăcinile și rășina copacilor și plantelor. Ele sunt alcătuite din numeroși compuși chimici, cum ar fi terpenele, oxizii, etanolul, cetonele și altele care dau fiecărui ulei un miros unic și proprietăți terapeutice

melaleuca-ericifoliaUn motiv major pentru care uleiurile esentiale sunt puternice impotriva infectiei cu stafilococi este faptul ca nu exista două sortimente de ulei esential: de exemplu o sticlă de ulei de melaleuca distilat dintr-un copac de tea tree nu este perfect aceeași cu o alta sticlă de ulei distilat de la un alt copac. Diferențele subtile în chimia plantelor s-au dovedit a fi eficiente împotriva adaptării bacteriei Staphylococcus, despre care se știe că se adaptează pentru a fi rezistentă la multe medicamente convenționale.

Uleiurile esentiale ajuta la infectia cu stafilococi prin:

◦ Combaterea agenților patogeni infecțioși cu proprietățile lor puternice antiseptice, antibacteriene, antimicrobiene și antifungice
• Consolidarea sistemului imunitar
◦ Reducerea inflamației și durerii
◦ Îmbunătățirea dispoziției
◦Promovarea sentimentului pozitiv și eliminarea negativității
◦ Detoxifierea sângelui de toxine
◦ Îndepărtarea erupțiilor cutanate, mâncărime și infecții
◦ Promovarea somnului de bună calitate
◦ Calmarea tulburărilor gastrice
◦ Pentru grețuri și vărsături
◦ Reducerea febrei și frisoanelor

Cele mai puternice 6 uleiuri esențiale pentru infecția cu Staphilococcus:

1. Melaleuca (în timp ce înregistrările arată că arborele de ceai a fost folosit de mii de21273064_325575124574817_646899417310997066_o ani de către unii indigeni, din fericire știința de astăzi se apropie în cele din urmă și descrie de ce uleiul de arbore de ceai este atât de eficient. Până în prezent, peste 327 de studii științifice se referă numai la puterea antimicrobiană a uleiului de arbore de ceai). Uleiul de arbore de ceai amestecat cu ulei esențial de lavandă este ingredientul perfect într-un unguent de casă pentru răni. Asigurați-vă că ați curățat  mai întâi cu apă și peroxid de hidrogen, dacă este necesar, apoi ulei arbore de ceai și acoperă cu un bandaj pentru a ajuta la lupta împotriva infecțiilor. Un studiu publicat în Journal of Investigative Dermatology a gasit chiar ulei de arbore de ceai ajuta la uciderea infecțiilor MRSA și stafilococilor.

2. Oregano (uleiul de oregano a fost folosit de peste 2500 de ani. Un membru al familiei71TiIZUjrRL._SY606_ de mentă (Labiatae), oregano este distilat pentru a extrage uleiul esențial și pentru a-și păstra compușii terapeutici. De fapt, este nevoie de peste 1.000 de lire sterline pentru a produce doar o jumătate de kilogram de ulei de oregano. În uleiul de oregano predominant este carvacrol, iar cercetările recente continuă să demonstreze capacitatea sa terapuetică).

 

 

3. Thyme – despre care puteți citi AICI.

4. Patchouli (există întotdeauna riscul ca rănile mici să fie infectate și acest lucru duce la8967608401950 probleme mai mari. Uleiul de patchouli este antiseptic, ceea ce înseamnă că protejează tăieturile sau rănile de pe piele împotriva infectării. De asemenea, ucide ciuperca, astfel încât aceasta poate ajuta dacă vă luptați cu piciorul atletului sau cu o altă infecție fungică. Pur și simplu frecați 2-3 picături de ulei de patchouli în zona infectată sau faceți-vă o baie caldă cu 5-10 picături din acest ulei).

5. Lavandă

6. geranium-15mlGeranium – mai multe uleiuri au fost studiate la Departamentul de Științe Biologice de la Manchester Metropolitan University împotriva diferitelor infecții cu stafilococi, inclusiv ulei de patchouli, ulei de arbore de ceai, ulei de geranium, ulei de lavandă și extract de semințe de grapefruit. Acestea au fost utilizate individual și în diferite combinații pentru a evalua cât de eficiente pot fi acestea în asigurarea activității antibacteriene împotriva „trei tulpini de Staphylococcus aureus în mod specific Oxford S. aureus NCTC 6571 (tulpina Oxford), S. aureus cu rezistență la methicilină epidemică (EMRSA 15) MRSA. „

CUM PUTEM UTILIZA ULEIURILE ESENȚIALE?

1. Gel calmant pentru infecții cutanate

De ce ai nevoie:
◦10 picături de arbore de ceai
◦ 5 picături de tămâie
◦10 picături de geranium
◦10 picături de lavandă
◦ gel de aloe vera
◦ borcan de sticlă inchisăla culoare

Metodă
1. Amestecați uleiurile esențiale în gelul de aloe vera, apoi transferați-l într-un borcan de sticlă brună.
2.Pentru a utiliza, împrăștiați gelul pe pielea iritată.

2. Capsule puternice cu Oregano

Notă: consultați medicul înainte de a ingera uleiuri esențiale.

De ce ai nevoie
◦ 2 picături de ulei de oregano, 2 picături de On Guard
◦ Uleiul de cocos/masline.
◦ capsule vegetale

Metodă
1. Adăugați picăturile de ulei de oregano și On Guard într-o capsulă vegetală. Se poate combina 2 picături de Oregano, 2 picături de Melaleuca și 2 picături Tămâie
2. Completați restul capsulei cu ulei cocos/masline.
3. Luați o capsulă de două ori pe zi (dimineața și seara) timp de 10 zile pe luna pentru a vă întări sistemul imunitar și pentru a lupta împotriva acestei infecții. Puteți asocia probiotic.

3. Roll on

De ce ai nevoie
◦10 picături de arbore de ceai
◦10 picături de lavandă
◦ 7 picături de geranium
◦ 5 picături de cimbru
◦ 5 picături de scorțișoară
◦ 5 picături de lemongrass
◦ Ulei de nucă de cocos
◦ sticlă cu roll-on de 10 mililitri

Metodă
1. Scoateți bilele de roll-on din sticla cu și adăugați picăturile de ulei esențial.
2.Umpleti cu ulei de nucă de cocos fracționat și înșurubați capacul flaconului.
3. Se amestecă usor pentru a amesteca uleiurile.
4. Masati pe zonele infectate și pe talpa picioarelor cel puțin de două ori pe zi.
Cercetări privind uleiurile esențiale pentru infecția cu Staphilococcus

 

Studiul unu: publicat în International Journal of Essential Oil Therapeutics și efectuat la Universitatea din Brighton din East Sussex a arătat că uleiul esențial de cimbru a avut un puternic efect pozitiv asupra eliminării stafilococului cultivat (2)

Studiul doi: Cercetările demonstrează că uleiurile esențiale de patchouli, arbore de ceai, geranium și lavandă au potențial ca agenți antibacterieni puternici pentru tratamentul infecțiilor cu MRSA sau stafilococilor (3)

Studiul trei: Un studiu arată in vitro, că uleiurile esențiale de Eucalyptus, Melaleuca, Cimbru, Lavandă, Lămâie, Lemongrass, Scorțișoară, Grapefruit, Cuisoare, Santal, Menta, și Salvie reprezintă o opțiune terapeutică locală antiseptică ieftină și eficientă chiar și pentru tulpinile rezistente la antibiotice, ca MRSA și speciile Candida rezistente la antimicotice (4)

Studiul patru: Uleiul de arbore de ceai și compușii săi principali, inclusiv terpinen-4-ol, au efecte antimicrobiene puternice asupra Staphylococcus aureus, Staph. epidermidis și Propionibacterium acnes (5)

Studiul cinci: Uleiul de levănțică a inhibat, prin contact direct, creșterea atât a Staphylococcus aureus (MSSA și MRSA) sensibile la meticilină, cât și a meticilinelor rezistente (6)

Pentru achiziționare mă puteți contacta AICI  sau https://www.mydoterra.com/astalusdaria/#/ secțiunea Shop.

Untitled design (1)

BIBLIOGRAFIE:
(2) University of Brighton. Aromatherapy Oils Could Kill Superbug. News and Events. 2010 March 12.

(3) Edwards-Jones V1, Buck R, Shawcross SG, Dawson MM, Dunn K. The effect of essential oils on methicillin-resistant Staphylococcus aureus using a dressing model. Burns. 2004 Dec;30(8):772-7.

(4) Warnke PH1, Becker ST, Podschun R, Sivananthan S, Springer IN, Russo PA, Wiltfang J, Fickenscher H, Sherry E. The battle against multi-resistant strains: Renaissance of antimicrobial essential oils as a promising force to fight hospital-acquired infections. J Craniomaxillofac Surg. 2009 Oct;37(7):392-7. doi: 10.1016/j.jcms.2009.03.017. Epub 2009 May 26.

(5) Raman A1, Weir U, Bloomfield SF. Antimicrobial effects of tea-tree oil and its major components on Staphylococcus aureus, Staph. epidermidis and Propionibacterium acnes. Lett Appl Microbiol. 1995 Oct;21(4):242-5.

(6) Roller S1, Ernest N, Buckle J.The antimicrobial activity of high-necrodane and other lavender oils on methicillin-sensitive and -resistant Staphylococcus aureus (MSSA and MRSA). J Altern Complement Med. 2009 Mar;15(3):275-9. doi: 10.1089/acm.2008.0268.

(7) American Academy of Dermatology (February 2013), „Five Things Physicians and Patients Should Question”, Choosing Wisely: an initiative of the ABIM Foundation, American Academy of Dermatology, retrieved 5 December 2013.

(8) Chambers HF (2001). „The changing epidemiology of Staphylococcus aureus?”. Emerg Infect Dis. 7 (2): 178–82. PMC 2631711 Freely accessible. PMID 11294701. doi:10.3201/eid0702.010204.

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s