Sindromul de tunel carpian

Carpal_Tunnel_Syndrome
Comprimarea nervului median la încheietura mâinii

Sindromul de tunel carpian este o afecțiune dureroasă și progresivă cauzată de comprimarea nervului median la încheietura mâinii. Este extrem de frecventă, afectând până la 6% dintre adulți. Tunelul carpian, care găzduiește nervul median, se poate îngusta și poate provoca compresia nervului. Rezultatul poate fi durere, slăbiciune sau amorțeală, furnicături, slăbiciune, mișcare limitată la nivelul mâinii și încheieturii, simptomatologie care radiază la nivelul brațului. Femeile sunt de trei ori mai susceptibile decât bărbații să dezvolte sindromul de tunel carpian, probabil datorită faptului că tunelul carpian poate fi mai mic la femei. Alți factori care contribuie includ traumatisme sau leziuni ale încheieturii mâinii care determină umflarea, cum ar fi entorsa sau fractura, hipotiroidismul, mixedemul, artrita, stresul, obezitatea, utilizarea repetată a sculelor de mână vibratoare sau retenția fluidelor în timpul sarcinii sau menopauzei.

Modurile naturale de ameliorare a simptomatologiei tunelului carpian includ: fixarea posturii, odihnirea mâinii afectate, ortezarea, exercițiul și întinderea încheieturii / mâinii și administrarea suplimentelor pentru a reduce inflamația.

Uleiuri esențiale care pot ajuta în ameliorarea simptomatologiei din sindromul de tunel carpian:

  1. Wintergreen sau Deep Blue pentru durere
  2. Cypress – ameliorează circulația
  3. Mentă
  4. Helichrysum – leziune de țesut nervos
  5. Tămâie – anti-inflamator
  6. Măghiran
  7. Lemongrass

Uleiurile esențiale au fost folosite de mii de ani pentru a reduce în mod natural durerea și a trata diferite condiții. Două uleiuri esențiale vor fi cele mai eficiente, iar acestea sunt ulei de wintergreen și uleiul de chiparos.

wintergreen-15ml

Gaultheria procumbens – wintergreen este membru al familiei de plante Ericaceae. Originar din America de Nord, în special în zonele mai răcoroase din nord-estul Statelor Unite și din Canada, copacii de wintergreen care produc fructe de pădure roșii strălucitoare pot fi găsiți crescând în mod liber pe tot cuprinsul pădurilor. Ca o sursă primară de salicilat de metil, un lichid lipofil care este utilizat în mod obișnuit ca ingredient analgezic, în produsele dermatologice comercializate pe piață, Wintergreen are cele mai cercetate beneficii în ceea ce privește gestionarea durerii și durerile musculare.

 

Un raport al anului 2014 publicat de cercetatorii de la Universitatea din Toulouse din Franța a constatat ca ingredientul principal al extractului Galsheria – metilsalicilat poate fi metabolizat in tesuturile vegetale pentru a forma acid salicilic, un fitohormon care ajută la inducerea imunității plantelor împotriva agenților patogeni microbieni. Cercetările arată că uleiul de wintergreen are capacitatea de a acționa ca un analgezic natural, antiseptic și astringent. Uleiul de perișor conține, în principal, ingredientul activ salicilat de metil, care reprezintă aproximativ 85% până la 99% din ulei. Wintergreen este absorbit rapid în piele și acționează ca un agent natural care produce amorțeală, similar cu cortizonul. De asemenea, promovează circulația sângelui și reduce iritarea, ceea ce are efecte benefice pielea umflată. În plus, wintergreen conține, de asemenea, antioxidanți și ingrediente benefice, inclusiv guaiadiene, a-pinen, myrcene, delta 3-catene, limonen și delta-cadinen.

 

cypress-15ml
Chiparos DoTerra

Datorită calităților antispastice ale uleiului de chiparos, inhibă problemele asociate cu spasme, cum ar fi crampe și retracturi musculare. Uleiul esențial de Cypress este eficient în ameliorarea sindromului picioarelor neliniștite – o afecțiune neurologică caracterizată prin spasme incontrolabile la nivelul picioarelor. Potrivit Institutului Național de Tulburări neurologice și accidente vasculare cerebrale, sindromul picioarelor neliniștite poate duce la dificultatea adormirii și prin urmare accentuarea a oboselii în timpul zilei; oamenii care se confruntă cu această afecțiune au adesea dificultăți în concentrare și nu reușesc să-și îndeplinească sarcini zilnice. Atunci când este utilizat local, uleiul de chiparos reduce spasmele, crește circulația sângelui și ușurează durerea cronică. Este, de asemenea, un tratament natural pentru sindromul de tunelul carpian; chiparosul reduce efectiv durerea asociată cu această afecțiune. Uleiul esențial de Cypress îmbunătățește circulația, oferindu-i puterea de a ameliora crampele, precum si durerile. Unele crampe se datorează unei acumulări de acid lactic, care este îndepărtată de proprietățile diuretice ale uleiului de chiparos, ameliorând astfel disconfortul.

Cercetările arată, de asemenea, că uleiul de helichrysum scade durerea musculară prin scăderea umflăturilor, inflamației și îmbunătățirea circulației. Acest lucru ajută la ameliorarea afectării nervilor, a articulațiilor și a țesutului muscular – ceea ce îl face un tratament eficace natural pentru sindromul de tunel carpian. Puteți utiliza împreună cu ulei de lavandă, care este de asemenea excelent pentru a reduce durerea și stresul emoțional. Aplicați un amestec de 1 până la 2 picături, fiecare dintre uleiurile wintergreen, cypress și helichrysum, local în zona afectată, de trei ori pe zi. De asemenea, puteți adăuga uleiurile într-o baie de apă caldă.

Pentru a îmbunătăți circulația și reduce simptomele  sindromului de tunel carpian încercați să masați ulei de tămâie în zona dureroasă. Puteți adăuga o picătură de ulei în apa de aburire și înmuiați un prosop în el, apoi puneți prosopul pe zona dureroasă.

Măghiran – aceasta plantă poate ajuta la reducerea durerii care vine adesea cu contractura musculară sau spasme musculare. Terapeuții de masaj includ adesea uleiul esențial de măghiran  în uleiul de masaj sau în loțiunea de corp  pentru acest motiv iar proprietățile antiinflamatoare și calmante ale acestuia pot fi resimțite atât în corp cât și în minte.

screen-22.21.41[26.10.2017]Lemongrass – printre beneficiile uleiului de lemongrass se numără și ameliorarea durerii. Uleiul ajută la îmbunătățirea circulației sângelui și, prin urmare, poate ameliora spasmele musculare, durerile de spate, entorsele și crampe. Încearcă să masezi uleiul diluat pe zona dureroasă sau să-ți faci propria baie cu ulei de lemongrass.

 

Suplimente: Vitamina B6 (100 mg 3x pe zi). Vitamina B6 reduce inflamația nervilor. Cercetările au arătat că beneficiile vitaminei B6 și ale vitaminei B12 sunt largi. Acestea sunt vitaminele cele mai eficiente pentru a ajuta la abordarea tunelului c8800367345694arpian, pentru a vă susține țesutul nervos și pentru a ajuta la regenerarea acestuia. Mai exact, aș recomanda un complex B care include atât vitamina B6, cât și vitamina B12 și anume LLV (la care se adaugă si Omega-3 care reduc inflamația, prin urmare ameliorează simptomatologia sindromului de canal carpian).

 

Pentru modul de achiziție sau mai multe informații mă puteți contacta AICI.

Acest conținut este doar pentru scopuri informaționale și educaționale. Nu este destinat să ofere consultanță medicală sau să ia locul consultării medicale sau tratamentului de către un medic personal. Cititorii conținutului sunt sfătuiți să consulte medicii sau personalul medical calificat în ceea ce privește întrebările specifice legate de sănătate. Autorul acestui conținut nu își asumă responsabilitatea pentru eventualele consecințe asupra sănătății ale oricărei persoane sau a persoanelor care citesc sau urmăresc informațiile din acest conținut educațional. Toți cititorii acestui conținut, în special cei care iau prescripție sau medicamentele contrare, ar trebui să consulte medicii înainte de a începe orice program de nutriție sau suplimente sau stil de viață.

Untitled design (1)

Surse:

  1. Polyphenolic Profile, Antioxidant and Anti-Inflammatory Activity of Eastern Teaberry (Gaultheria procumbens L.) Leaf Extracts. Michel P1, Dobrowolska A2, Kicel A3, Owczarek A4, Bazylko A5, Granica S6, Piwowarski JP7, Olszewska MA8.Molecules. 2014 Dec 8;19(12):20498-20520.
  2.  https://www.ncbi.nlm.nih.gov/pubmed/8735453

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s