Smirna și beneficiile uleiului esențial

Mirul sau smirna este cel mai frecvent cunoscut ca unul dintre darurile (împreună cu aurul și tămâia) pe care cei trei înțelepți l-au adus lui Isus în Noul Testament. A fost de fapt menționată în Biblie de 152 de ori! Mirul a fost important în vremurile biblice, deoarece a fost folosit ca un condiment, un remediu natural, sau pentru a purifica pe cei morți.

Uleiul de smirnă este încă utilizat astăzi ca o soluție pentru o varietate de afecțiuni. Cercetătorii au devenit interesați de smirnă datorită activității sale potențial antioxidante și ca potențial tratament adjuvant  al cancerului. De asemenea, s-a demonstrat că este eficient în combaterea anumitor tipuri de infecții parazitare.

Ce este Smirna?

Mirul este o rășină care provine dintr-un copac

myrrh-tree-480x320
Commiphora myrrha

numit Commiphora myrrha, obișnuit în Africa sau în Orientul Mijlociu. Smirna este legată botanic de tămâie și este unul dintre cele mai utilizate uleiuri esențiale din lume.

 

Arborele de smirnă este deosebit datorită florilor sale albe și a ramurilor. Uneori, copacul are foarte puține frunze datorita condițiilor uscate de deșert unde creste. Uneori, poate avea o formă ciudată și răsucită din cauza vremii aspre și a vântului.

myrrh-gum-1Pentru a recolta smirna, trunchiul copacilor trebuie tăiat pentru a elibera rășina. Rășina este lăsată să se usuce și începe să arate ca lacrimile de-a lungul trunchiului copacului. Rășina este apoi colectată și uleiul esențial este obținut prin distilare cu abur.

Uleiul de mir are un miros fumător, dulce sau uneori amar. Cuvântul „smirnă” vine din cuvântul arab „murr”, ceea ce înseamnă amar. Uleiul are o culoare gălbuie, portocalie, cu o consistență vâscoasă. Este utilizat în mod obișnuit ca bază pentru parfumuri.

Doi compuși activi principali se găsesc în smirnă, numiți terpenoizi și sesquiterpene, ambele având efecte antiinflamatorii și antioxidante. Sesquiterpenele au, de asemenea, un efect asupra centrului nostru emoțional în hipotalamus, ajutându-ne să rămânem calmi și echilibrați. Ambii acești compuși sunt în curs de investigare pentru beneficiile lor anticanceroase, antibacteriene, precum și pentru alte potențiale utilizări terapeutice.

Istoria uleiului de mir

Uleiul esențial de smirnă a fost folosit de mii de ani în terapiile tradiționale de vindecare și în ceremoniile religioase. Uleiul obișnuit de smirnă a fost folosit din punct de vedere istoric ca:

• Parfum
• Pentru îmbălsămare
• Arome pentru alimente
• Tratarea febrei fânului
• Ca antiseptic pentru curățarea și vindecarea rănilor
• Ca pastă pentru a opri sângerarea

Chinezii au folosit frecvent mirul ca medicament și rămâne în această zi o parte a medicinei tradiționale chinezești. Utilizarea principală a uleiului de smirnă de către egipteni era pentru îmbălsămare, iar evreii l-au folosit pentru a face uleiul de ungere sfânt folosit în serviciile de închinare.

Cea mai obișnuită utilizare a uleiului istoric de smirnă era de a arde rășina peste cărbuni fierbinți. Aceasta ar elibera o prezență misterioasă, spirituală în orice cameră înainte de o ceremonie religioasă. A fost de asemenea folosit în aromoterapie pentru calitatea meditativă sau pentru rugăciune, de obicei în combinație cu tămâia.

Mirosul de smirnă a fost văzut în mod tradițional ca un simbol al suferinței, ars la înmormântări sau alte evenimente triste. Dar, uneori, smirna este amestecată cu uleiurile de citrice pentru a ajuta la producerea amestecuri mai plăcute.

Beneficii ale uleiului de smirnă

Uleiul din smirnă are multe potențiale beneficii, deși este nevoie de cercetări suplimentare pentru a determina mecanismele exacte ale modului în care acesta funcționează și dozele pentru beneficiile terapeutice. Iată câteva dintre principalele beneficii ale utilizării uleiului de smirnă:

1. Antioxidant puternic

Un studiu din 2010 din revista Food and Toxicology Chemicals a constatat că smirna ar putea proteja împotriva leziunilor hepatice datorită capacității sale antioxidante ridicate. Deși acest studiu special a fost efectuat cu iepuri, există un potențial pentru utilizări la om, de asemenea.

2. Beneficii împotriva cancerului

Un studiu din 2011 a constatat că smirna a reușit să reducă proliferarea sau replicarea celulelor canceroase umane. Cercetătorii au descoperit că smirna a inhibat creșterea în opt tipuri diferite de celule canceroase, în special cancere ginecologice. Deși este nevoie de cercetări suplimentare pentru a determina exact cum să se utilizeze smirna pentru tratamentul cancerului, această cercetare inițială este promițătoare.

3. Beneficii anti-bacteriene și antifungice

Din punct de vedere istoric, smirna a fost utilizată pentru tratarea rănilor și prevenirea infecțiilor. Poate fi utilizată în acest mod pe iritații minore ale pielii, cum ar fi piciorul atletului și acneea.

4. Antiparazitar

Un medicament a fost dezvoltat prin utilizarea de smirnă ca tratament pentru infecția cu fasciolioza, un parazit care a infectat oamenii în întreaga lume. Acest parazit este în general transmis prin ingerarea algelor acvatice și a altor plante. Un medicament realizat cu smirnă a fost capabil să diminueze simptomele infecției, precum și o scădere a numărului de ouă parazite găsite în fecale.

5. Sănătatea pielii

Mirul poate ajuta la menținerea pielii sănătoase. Aceasta poate ajuta la calmarea pielii crăpată sau inflamată. Este adesea adăugat la produsele de îngrijire a pielii pentru a ajuta la hidratarea și, de asemenea, pentru parfum. Egiptenii vechi au folosit-o pentru a preveni îmbătrânirea și pentru a menține pielea sănătoasă.

6. Relaxare

Smirna este frecvent utilizată în aromoterapia pentru masaje. Se poate adăuga, de asemenea, într-o baie caldă sau se aplică direct pe piele.

 

CUM FOLOSIM ULEIUL ESENȚIAL DE SMIRNĂ?

8967607615518Terapia cu ulei esențial a fost folosită de mii de ani și este practica utilizării uleiurilor pentru beneficiile oferite sănătății. Fiecare ulei esențial are propriul beneficiu unic și poate fi incorporat ca un tratament alternativ la o varietate de afecțiuni.

În general, uleiurile sunt inhalate, pulverizate în aer, masate în piele și uneori administrate pe cale orală. Parfumurile sunt strâns legate de emoțiile și amintirile noastre, deoarece receptorii noștri olfactivi se află lângă centrele emoționale din creierul nostru, amigdala și hipocampul.

În general, utilizările de ulei de smirnă sunt similare cu utilizarea altor uleiuri aromaterapice:

1. Difuzați sau inspirați-l

Puteți achiziționa un ulei esențial pentru a fi utilizat în întreaga casă atunci când încercați să atingeți o anumită stare de spirit. Sau adăugați câteva picături în apă fierbinte și inhalați aburul. Uleiul de smirnă poate fi, de asemenea, inhalat când sunteți bolnav pentru a ajuta la ameliorarea simptomelor de bronșită, răceală sau tuse.

2. Aplicați-l direct pe piele

Cel mai bine este să amestecați smirna cu un ulei de cărăuș cum ar fi jojoba, migdale sau ulei de semințe de struguri înainte de aplicarea pe piele. Acesta poate fi, de asemenea, amestecat cu o loțiune de corp  și utilizat direct pe piele. Datorită proprietăților antioxidante, este excelent pentru antiaging, întinerirea pielii sau vindecarea rănilor.

3. Utilizați ca o compresă rece

Uleiul de mir are multe proprietăți terapeutice, prin urmare adăugați câteva picături la o compresă rece și aplicați-l direct în orice zonă infectată sau inflamată pentru a vă ajuta. Este anti-bacterian, anti-fungic și ajută la reducerea umflăturilor și inflamațiilor.

4. Luați-l intern

Aveți grijă atunci când luați uleiuri esențiale pe plan intern. O utilizare obișnuită este utilizarea ei ca o apă de gură pentru a ajuta la prevenirea infecțiilor dentare. Deși FDA a aprobat smirna ca aditiv alimentar sigur, luând forme concentrate sau doze mari pot avea efecte secundare nedorite. Cel mai bine este să întrebați medicul sau un furnizor autorizat de asistență medicală pentru a evita orice complicații.

De asemenea, puteți utiliza smirna pentru a face diferite produse naturale de îngrijire a pielii atunci când este amestecată cu alte ingrediente. De exemplu, luați în considerare obținerea loțiunii de casă  din tămâie  și smirnă pentru a ajuta la vindecarea și tonifierea pielii.

Poate fi amestecat și cu alte uleiuri esențiale pentru a crea un nou miros. Se amestecă bine cu ulei de citrice, cum ar fi bergamota, grapefruit sau lămâie, pentru a-și ușura aroma.

Uleiul de smirnă poate ajuta la reparația țesuturilor, la eliminarea toxinelor și la prevenirea infecțiilor. Are mai multe proprietăți terapeutice, prin urmare poate fi benefic ca și tratament adjuvant al unor boli specifice. Uleiul de ulei utilizat în scopuri terapeutice include:

5. Ajutor pentru probleme respiratorii superioare

Acesta poate funcționa ca un expectorant pentru a ajuta la ameliorarea simptomelor de tuse și răceală. Poate fi folosit pentru a ușura congestia și pentru a reduce flegma.

6. Reducerea problemelor digestive

O altă utilizare a uleiului de smirnă este de a ajuta la ameliorarea problemelor digestive, cum ar fi stomacul deranjat, diareea și indigestia.

7. Ajută la prevenirea bolilor gingiilor și a infecțiilor gurii

Datorită proprietăților sale antiinflamatorii și antibacteriene, smirna poate ajuta ladoterra-on-guard-toothpaste ameliorarea inflamației gurii și a gingiilor cauzată de boli precum gingivita și ulcerul la nivelul gurii. De asemenea, poate fi utilizat ca o clătire în gură pentru a preveni boala gingiilor. De asemenea, vă poate împrospăta respirația și este folosită în mod obișnuit ca ingredient în apă de gură și pastă de dinți.

8. Ajută la tratarea hipotiroidismului

Smirna este un remediu natural pentru hipotiroidism sau o reducere a  funcției tiroidiene. Deoarece ajută la reducerea stresului, poate contribui, de asemenea, la scăderea stresului asupra unei glande tiroidiene suprasolicitate. Puneți 2-3 picături direct pe zona tiroidiană zilnic pentru a ajuta la scăderea simptomelor.

9. Poate ajuta la tratamentul adjuvant al cancerului de piele

După cum s-a discutat mai sus, smirna este studiată pentru potențialele sale beneficiile împotriva cancerului. S-a dovedit a fi benefic pentru cancerul de piele. Luați în considerare utilizarea acestuia în plus față de alte tratamente tradiționale, dacă ați fost diagnosticat cu cancer de piele. Aplicați câteva picături pe zi direct pe zona afectată, testați întotdeauna o zonă mică mai întâi.

Mirul poate ajuta la întărirea celulelor corpului prin acționarea ca astringent. A fost folosit în mod tradițional pentru a ajuta la oprirea sângerării. Datorită efectelor sale astringente, aceasta poate, de asemenea, ajuta la prevenirea căderii parului prin întărirea rădăcinilor în scalp.

10. Tratamentul adjuvant pentru ulcere și răni

Mirul are puterea de a crește funcția celulelor albe din sânge, critice pentru vindecarea rănilor. S-a constatat scăderea incidenței ulcerelor și îmbunătățirea timpului lor de vindecare, într-un studiu publicat în 2010 în Journal of Immunotoxicology.

Utilizarea uleiului de smirnă este ca fungicid sau antiseptic. Acesta poate ajuta la reducerea infecțiilor fungice, cum ar fi piciorul atletului atunci când este aplicat direct în zona afectată. Poate fi folosit și pe răni mici pentru a preveni infecția.

 

Efecte secundare

Mirul are unele efecte secundare care trebuie luate în considerare înainte de a-l folosi terapeutic. Ca întotdeauna, este mai bine să discutați mai întâi cu medicul dumneavoastră sau cu furnizorul de asistență medicală de încredere.

Deoarece unul dintre cele mai frecvente consumuri de ulei de mir este topic, persoanele cu pielea sensibilă ar trebui să fie prudente. S-a descoperit că mirosul provoacă dermatită sau inflamație a pielii la unii oameni. Testați-o întotdeauna mai întâi într-o zonă mică înainte de a o aplica pe toată suprafața pielii pentru a vă asigura că nu aveți nicio reacție alergică.

• Dacă este administrat intern, smirna poate provoca deranjuri la nivelul stomacului și diaree. Deși, în general, nu este gravă, diareea cronică poate duce la deshidratare, deci întrerupeți utilizarea acesteia dacă aveți probleme gastro-intestinale.
• Femeile însărcinate ar trebui să evite luarea de smirnă deoarece pot crește contracțiile uterine.
• Un alt potențial efect secundar al smirnei este bătăile neregulate ale inimii și scăderea tensiunii arteriale, deși acest lucru se întâlnește mai ales la doze mari de mai mult de 2-4 grame pe zi. Orice persoană care are o afecțiune medicală legată de inimă trebuie să ceară sfatul unui medic înainte de a folosi ulei de mir.
• Smirna poate să scadă cantitatea de zahăr din sânge, de aceea nu este recomandată persoanelor cu diabet zaharat sau altor afecțiuni ale zahărului din sânge. Deoarece interacționează cu glucoza din sânge, ea nu este, de asemenea, recomandată persoanelor supuse unei intervenții chirurgicale și este cel mai bine să se oprească utilizarea acesteia cu cel puțin 2 săptămâni înainte de intervenția chirurgicală.
• Uleiul de mir nu este recomandat persoanelor care utilizează anticoagulante cum ar fi warfarina, deoarece poate avea interacțiuni potențiale cu acest medicament. De asemenea, nu este recomandat persoanelor cu diabet zaharat, deoarece există un potențial pentru o interacțiune medicamentoasă.

Untitled design (1)

 

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s