Rose Touch de la doTERRA – noutate august 2018 – by Andreea Borz

 

Uleiul esențial de trandafir

1x1-rose-touch-product-blog-us-english-web-smallO esență fermecătoare, distinctă și rafinată, cu un parfum unic, indispensabilă în parfumerie. Un parfum floral de excepție, prețios și captivant! Trandafirul, și cu atât mai mult extractul din trandafiri simbolizează esența feminității, iubirea și armonia.
Unul dintre cele mai apreciate specii de trandafiri utilizate în cosmetică și parfumerie este Trandafirul de Damasc. Acesta diferă de speciile centifolia, gallica sau moschata, atât prin miros și acțiune cât și prin costul producției. Esența de trandafiri a fost și este folosită de cei mai renumiți producatori de parfum din lume, îndeosebi de parfumierii din Franța.

Denumit si „aurul uleiurilor esențiale” datorita valorii sale,  trandafirii Rosa Damascena din Valea Trandafirilor, Bulgaria, sunt recunoscuți in toata lumea, fiind folosiți de majoritatea companiilor producătoare de parfumuri.
Medicul arab Avicenna este cel care a distilat pentru prima data ulei esențial de trandafir . Uleiul esențial Rose, trandafir are cea mai înaltă frecvență vibrațională dintre toate uleiurile esențiale, conferind sentimentul de echilibru, armonie și bunăstare, elevând mintea. Un om sănătos are o vibrație între 62 și 78 MHZ. Uleiul esențial de trandafir are o vibrație de 320 MHZ, de 4 ori mai mare decât vibrația unui om sănătos.

Beneficiile uleiului esențial de trandafir pot fi atribuite proprietăților sale antidepresive, antiinflamatoare, antiseptice, antispasmodice, antivirale, afrodiziace, astringente, bactericide, cicatrizante, depurative, hemostatice, laxative, hepatice, nervine si uterine.
Ajuta și în probleme de circulație deficitară, și probleme de inimă, ameliorează astmul, tusea și febra, normalizează problemele hormonale.

screen-14.08.26[05.08.2018]Uleiul esential de trandafir este extras prin distilare cu vapori a trandafirului de Damasc (Rosa damascena, cum este cunoscut printre botanisti) si are in jur de 300 sute de compusi activi, din care contribuabilii majori:

Citronellol – cunoscut pentru contribuția sa la citronella, caracteristica sa cea mai populară este ca un repelent eficient împotriva țânțarilor.
Geraniol – phytochemicalul de putere care oferă  geranium-ului și cimbrului proprietăți atât de vindecătoare.
Citronelil Acetat – de aici trandafirii își obțin aroma lor plăcută și este o componentă cheie a produselor de frumusețe și a parfumurilor.
Nerol – hameiul și lemongrassul se laudă de asemenea cu acest antibiotic cu aromă dulce.
Eugenol – se găsește în cantitate mare în cuișoare și este probabil cea mai puternică substanță antioxidantă care există.
Farnesol – un pesticid sigur și natural, farnesol se găsește în ylang ylang, iasomie și flori de portocale, precum și ulei esențial de trandafir.
Methyleugenol – o componentă din lemongrass și scorțișoară, are efecte locale antiseptice și anestezice.

Nu doar că ameliorează depresia, mânia, furia, dar intărește inima și sistemul digestiv. Este de asemenea cel mai minunat remediu pentru problemele specific feminine, si unul dintre cele mai bune uleiuri pentru piele.

 

De ce trandafirul de Damasc? Deoarece este cel mai parfumat și se crede că este trandafirul roșu original, cu cea mai puternică aromă și cel mai ridicat conținut de ulei.
Sunt necesare circa 6 – 7 tone de petale pentru a obține un kilogram de ulei. O singură picatură de ulei esențial de trandafiri conține esența și parfumul a 30 de trandafiri.

Beneficiile uleiului esențial de trandafir includ următoarele:

Anti deprimant: uleiul de trandafir crește stima de sine, încrederea, speranța, puterea mentală, luptă eficient împotriva depresiei și ameliorează anxietatea. Fiind un anti depresiv, pacienților care suferă de depresie acuta sau care sunt în curs de reabilitare li se pot administra doze periodice de ulei esențial. Acest ulei este utilizat pe scara largă în aromoterapie și invoca gânduri pozitive, sentimente de bucurie, fericire și speranță. Publicația Complementary Therapies in Clinical Practice a publicat un studiu care arată reacțiile lăuzelor la utilizarea aromoterapiei cu ulei esențial de trandafiri. Un grup de femei care născuseră de curând a fost despărțit în două: unui subgrup i s-a administrat un tratament aromoterapeutic (expunere de 15 minute la ulei esențial de trandafiri de două ori pe săptămână timp de o lună. Celelalte femei au fost grupul de control și nu au primit acest tratament). Rezultatele au fost remarcabile: femeile care au fost tratate aromoterapeutic cu ulei esențial de trandafir au experimentat în mod semnificativ mai puține simpotme de depresie postnatală, decât cele care nu au urmat acest tratament. În plus, aveau un scor mult mai mic la capitolul anxietate decât cele din grupul de control.

Anti inflamator: uleiul de trandafir poate calma un pacient cu febra mare prin sedarea inflamației provocata de febra. Acesta poate fi, de asemenea, benefic și in alte cazuri de inflamații cauzate de infecții microbiene, deshidratare, etc.

Anti septic: acesta este probabil cel mai aromat si maiestuos mod pentru a trata rănile si a le proteja de infecții.

Anti spasmodic: uleiul de trandafir ameliorează eficient spasmele în sistemul respirator, intestine și spasmele musculare la nivelul membrelor. Ajută de asemenea, la vindecarea convulsiilor, crampelor.

Afrodisiac: mirosul uleiului stimulează libidoul și invocă sentimente romantice, care sunt esențiale pentru o noapte de dragoste.

Astringent: această proprietate a uleiului de trandafir are multe beneficii. Intărește gingiile, rădăcinile firelor de păr, oferă fermitate și protecție pielii, mușchilor, vaselor de sânge, și mai presus de toate, ajută la stoparea fluxului de sânge de la răni și tăieturi prin contractarea vaselor de sânge, vindecând de asemenea și anumite tipuri de diaree.

Bactericid: uleiul de trandafir poate fi utilizat pentru a trata febra tifoidă, diareea, holera, intoxicația alimentară și a altor boli care sunt cauzate de bacterii. Mai mult, se pot vindeca infecțiile bacteriene interne în colon, stomac, intestine și ale tractului urinar, precum și infecții externe de piele, urechi.

Colagog: o altă proprietate terapeutica benefică este efectul colagog care promovează fluxul bilei din vezica biliara și ajută la reglarea nivelului de acid în stomac, precum și în sânge.

Cicatrizant: uleiul face ca cicatricile, urmele de furuncule, acneea și variola să se estompeze. Este inclus desigur și decolorarea vergeturilor și cicatricelor cauzate de o operație.

Depurativ: uleiul de trandafir curăță sângele, ajutând la îndepărtarea și neutralizarea toxinelor. Odată ce sângele dumneavoastră este purificat și liber de toxine, sunteți protejat de furuncule, erupții cutanate, ulcere, boli de piele, etc.

Emenagog: aceasta este o altă proprietate benefică a uleiului de trandafir, care stimulează secrețiile de hormoni care declanșează menstruația. Este deosebit de eficient pentru femeile care suferă de menstruație obstrucționată și neregulată. Uleiul facilitează, de asemenea, crampele musculare, oboseala, tratează greața, și reduce durerile asociate cu menstruația și sindromul premenstrual.

Uterin: uleiul de trandafir poate avea grijă de multe probleme feminine, cum ar fi scurgeri, tumori, sângerări, menstruații neregulate etc. Acesta purifică uterul și-l păstrează într-o stare de funcționare corespunzătoare, chiar și la o vârstă mai înaintată.

38526589_1454394681328349_806419842566455296_nLaxativ: uleiul de trandafir poate servi ca laxativ inofensiv și eficient, cu un miros plăcut și fără nici un efect secundar advers. Acesta influențează de fapt mușchii intestinali și anali pentru a ajuta la curățarea intestinelor.

Hemostatic: această proprietate a uleiului esențial de trandafir poate fi foarte utilă pentru persoanele care suferă de hemoragie (sângerare), după o leziune. Uleiul grăbește coagularea sângelui și oprește sângerarea.

Hepatic: înseamnă că este pur și simplu bun pentru sănătatea ficatului.

Sistemul nervos: uleiul de trandafir acționează ca un tonic pentru nervi. Le dă puterea să suporte șocuri și să vă protejeze de afecțiunile rezultate din cauza vârstei.

Alte beneficii: uleiul de trandafir reglează producția de hormoni și ajută la echilibrul acestora. Este unul dintre cele mai bune uleiuri care poate da strălucire pielii, și un aspect tânăr, proaspăt. Să nu uităm că îmbunătățește circulația, are grijă de inimă, reduce tensiunea arteriala și ajută la vindecarea durerilor de cap, astmului, leucoreei și anumitor infecții.

Remedii cu ulei esențial de trandafir, pe care le puteți elabora acasă

9841086726174

Tratament de întinerire
Se diluează 5 picături de ulei esențial trandafir + 5 picături de ulei esențial de tâmâie + 5 picături de ulei esențial de lavandă în 30 ml de ulei vegetal (ulei vegetal de măceșe 15ml + ulei vegetal 15ml de germeni de grâu) și se aplică zilnic ca un produs de hidratare / nutriție umezând pielea cu apă neroli înainte.

Vitalitate pentru piele
Se diluează 3 picături de ulei esențial de trandafir în orice mască de ou, miere, lut, etc.

Infecții vaginale
Adăugați 3 picături de ulei esențial de trandafir + 3 picături de ulei esențial de geranium + 3 picături de ulei esențial de iasomie în apă și faceți baie de șezut (2 ori pe săptămână)

Pentru depresie și greață
Inhalați direct din palmă de două sau trei ori pe zi (sau când este necesar) prin respirații profunde.

Ca un afrodisiac
Adăugați la apă în cadă 5 picături de ulei esențial de trandafir + 5 picături de ulei esențial de cuișoare + 5 picături de ulei esențial de ylang-ylang.

Mod de utilizare, conservare și măsuri de precauție

Nu aplicați direct pe piele (diluați-o într-o substanță conductivă, cum ar fi ulei vegetal, lut, șampon etc.)
Nu utilizați în timpul sarcinii
Nu lăsați la îndemâna copiilor
Utilizați-l întotdeauna cu grijă, verificând reacția pe piele și posibilele alergii
Păstrați recipientul într-un loc uscat, rece și întunecat
Deschideți și închideți rapid recipientul, deoarece uleiurile esențiale se evaporă atunci când intră în contact cu oxigenul din aer

Pentru detalii și comenzi mă puteți contacta aici.

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s