Despre DoTerra

Scurt istoric

Înființată în 2008 (sediul companiei se află în Pleasant Grove, UtahUnited States ),

maxresdefault

DoTERRA a fost construită pe baza misiunii de a împărți uleiurile esențiale cu lumea. După ce au văzut avantajele incredibile care pot fi obținute din utilizarea acestor resurse prețioase, un grup de profesioniști din domeniul sănătății și profesioniști din domeniul afacerilor au hotărât să facă această misiune reală. Ei au format o companie și au denumit-o doTERRA, care provine din latina și înseamnă „darul pământului”.

Fondatorii doTerra sunt 7 la număr:

1. dr. David K. Hill – medic șef și președinte al Consiliului consultativ medical

Mai multe despre dr. David K. Hill puteți citi aici.

2. Gregory P. Cook – co-fondator / proprietar și vicepreședinte executiv Departamentul Internațional

Mai multe despre Gregory P. Cook puteți citi aici.

3. David Stirling – președinte și CEO al doTERRA.

Mai multe despre David Stirling puteți citi aici.

4. Emily Wright – Fondator executiv de vânzări și marketing

Mai multe despre Emily Wright puteți citi aici.

5. Robert J. Young –  se ocupă de  dezvoltarea produselor, marketing și branding pentru doTERRA. De asemenea, este responsabil de fundația Healing Hands.

Mai mullte despre Robert J. Young puteți citi aici.

6. Corey B. Lindley – se ocupă de Departamentul Financiar

Mai mullte despre Corey B. Lindley puteți citi aici.

7. Mark A. Wolfert – Supraveghează departamentul Juridic

Mai mullte despre Mark A. Wolfert puteți citi aici.

 

De ce doTerra?

Există mai multe motive pentru care iubesc uleiurile esențiale doTERRA, produsele lor, și faptul că sunt implicată în această companie, dar motivul numărul 1 pentru mine (poate din defect profesional) este faptul că dōTERRA este o companie de știință. Misiunea doTERRA se bazează pe descoperirea și dezvoltarea celor mai înalte uleiuri esențiale de calitate terapeutică din lume și a produselor de wellness aferente naturale. Realizează acest lucru cu o echipă puternică de oameni de știință interni, precum și cu consilieri științifici și medicali de mare performanță. De asemenea, rămân în prim plan progresele științifice prin parteneriatul cu instituții academice, industriale și medicale selectate.

Multe dintre studiile experimentale și clinice  dōTERRA sunt efectuate de laboratoarele și clinicile internaționale de clasă mondială. „Oamenii noștri de știință selectează acești parteneri pe baza experienței lor în domeniul specific de cercetare pe care îl urmărim. dōTERRA sprijină, de asemenea, multe clinici și universități care ne abordează cu propuneri de studiu în domeniul uleiurilor esențiale și al produselor naturale legate de cercetare”. Printre altele colaborează cu următoarele instituții:

Joseph M. Still Research Foundation
•Brandon Wilde
•Jennifer Eddins, SM(ASCP)
•Oklahoma University
•The Retreat
•University of Utah Endoscopy Lab
•Southern Adventist University – Lynette Aluoch
•Essential Oil University

Mai multe despre oamenii de știință implicați în dōTERRA aflați aici.

  1. Co-impact Sourcing

Pe lângă furnizarea uleiurilor esențiale de cea mai bună calitate, doTERRA se angajează să facă o diferență pozitivă în viața fermierilor, recoltătorilor și distilatorilor care contribuie la producția de ulei esențial doTERRA. Cu peste 100 de uleiuri esențiale în linia sa de produse, DoTERRA furnizează uleiurile sale din peste 40 de țări – din care peste jumătate ar putea fi considerate țări în curs de dezvoltare. Pentru a se asigura că fermierii și recoltatorii de dimensiuni mici din zonele defavorizate sunt tratate etic, doTERRA a introdus o inițiativă numită Co-Impact Sourcing.
Co-Impact Sourcing este o inițiativă care încearcă să dezvolte parteneriate de furnizori pe termen lung, reciproc avantajoase, creând în același timp locuri de muncă durabile și asigurând venituri de încredere în zonele subdezvoltate. doTERRA se angajează în tratamentul etic al furnizorilor săi prin furnizarea de plăți la timp la prețuri corecte. Producătorii și recoltatorii sunt încurajați să formeze grupuri de cooperare pentru a împărtăși beneficiile colective și puterea de negociere, îmbunătățindu-și în același timp competențele și capacitățile.

Aici este un fantastic filmuleț despre ce înseamnă acest lucru. În esență, doTERRA lucrează cu fermierii din întreaga lume, inclusiv Europa (în cazul în care lavanda, lămâia, bergamota, cimbru provin de aici). Ei lucrează cu fermierii pentru a dezvolta cooperative și a implicat o mulțime de oameni de știință în cercetare, pentru a găsi cea mai bună sursă de ulei, astfel încât acesta să aibă cea mai mare valoare terapeutică posibilă (și asta depinde foarte mult de momentul recoltării).

Mai jos este un grafic care arată de unde sunt obținute uleiurile noastre și aici este un film despre aprovizionarea cu ulei esențial de lămâie din Italia și aici este unul despre aprovizionarea cu vetiver din Haiti.

Ce impact are doTerra în viața fermierilor din Haiti?

Datorită unei economii și a dezastrelor naturale din ultimii ani, mulți fermieri haitieni abia își pot câștiga existența de pe parcelele lor de vetiver. Unele familii cu venituri scăzute din Haiti trăiesc la poalele munților, unde solul nu permite cultivarea niciunui produs alimentar, ceea ce înseamnă că vetiver este singura sursă de venit pentru multe familii. Deși vetiver ar trebui să fie recoltat în timpul sezonului uscat, mulți fermieri au nevoie de bani imediat, ceea ce îi face să recolteze vetiver înainte de a fi pe deplin matură, rezultând un ulei de calitate inferioară. Datorită naturii sezonului de recoltare al vetiverului, agricultorii primesc plăți numai în lunile de recoltare ale anului și uneori nu primesc deloc plăți pentru munca lor. Deși este o muncă intensă, recoltarea de Vetiver nu oferă producătorilor un flux constant de venituri pe tot parcursul anului, deoarece se luptă să-și hrănească familiile, să ofere haine sau să-și trimită copiii la școală.
În afara unui venit stabil, există și problema dezorganizării între fermierii mici din Haiti. Există un potențial foarte mare pentru agricultori de a face un profit pe piață cu vetiver, cu toate acestea, fără o organizare corespunzătoare și schimbul de cunoștințe între cultivatori, o mare parte din acest potențial se pierde. Deoarece unii fermieri nu cunosc momentul potrivit pentru a recolta Vetiver, ei nu pot produce ulei de înaltă calitate pe care cumpărătorii îl doresc. Sistemul agricol vetiver nu dispune, de asemenea, de personal organizat pentru a se asigura că agricultorii primesc plăți echitabile și favorabile pentru rădăcinile pe care le recoltează.
Inițiativa DoTERRA în Co-Impact Sourcing în Haiti
DoTERRA International a lansat o inițiativă de aprovizionare cu co-impact în comuna haitiană Les Cayes, prin demararea unei cooperative pentru materia primă. Inițiativa privind Co-Impact Sourcing în Haiti vizează rezolvarea problemei dezorganizării în rândul agricultorilor, formând cooperative pentru producătorii din zonă. Aceste cooperative oferă formare producătorilor, ceea ce le va permite să producă ulei de Vetiver de înaltă calitate. Cu ajutorul unui partener exclusiv al distilatorului, doTERRA a stabilit, de asemenea, un program de plăți echitabil pentru fermieri, permițându-i să primească plăți în toate etapele de producție-plantare, pre-recoltare și recoltare.
Implicarea Fundației Healing Hands
Fundația DoTERRA Healing Hands a oferit un birou oficial Vetiver din Les Cayes, care permite membrilor cooperativei să se adune pentru traininguri și discuții și un depozit Vetiver, care oferă un loc sigur pentru a stoca vetiverul recoltat și echipamentul necesar. Cu un punct de întâlnire comun, timpul de colectare și de livrare a recoltei se va îmbunătăți, permițând producătorilor să primească plata în avans pentru uleiul de înaltă calitate.
Prin intermediul co-impact Sourcing în Haiti, doTERRA și Fundația Healing Heads se străduiesc să se asigure că fermierii Vetiver din Les Cayes primesc plăți echitabile, formare și educație și ajută alți producători să producă ulei de Vetiver de înaltă calitate.

https://www.doterra.com/US/en/search/content?text=co-impacting

 

doterra-sourcing-1024x647

2. Fundația Healing Hands

Ceea ce-mi place este generozitatea uimitoare a companiei doTERRA, munca pe care o fac cu fundația Healing Hands, construirea de școli incredibile și aprovizionarea cu apă potabilă proaspătă, salvarea copiilor de la traficul sexual, educarea femeilor provenite din medii foarte sărace, ajutarea refugiaților în Lesvos, Grecia și multe alte proiecte. Cazurile umanitare care se deruleaza prin Healing Hands Foundation sunt de mare amploare, cu impact direct si imediat in societatea respectiva.

Declarația de misiune a Fundației doTERRA Healing Hands explică faptul că organizația este „angajată să imbunătățeasca viața prin parteneriate cu organizații, care oferă speranța pentru milioane de oameni din întreaga lume. Healing Hands caută să aducă vindecare și speranță în lume, pentru o viața fără boală și sărăcie, precum și pentru a împuternici în cele din urmă comunitățile sărace cu instrumentele necesare pentru a deveni de sine-stătătoare. doTERRA prevede toate costurile globale și administrative ale fundației Healing Hands, asigurându-se că 100 la suta din toate donațiile merge direct la cei care primesc un ajutor.“

Fundația DoTERRA Healing Hands este în parteneriat cu Operațiunea Underground Railroad, pentru a aduce vindecare și speranță în lume, pentru a salva copiii de la traficul sexual prin utilizarea unora dintre experții mondiali în operațiunile de extracție și de combatere a traficului de copii. Echipa de salvare, este formată din foști agenți CIA, Navy SEAL, și agenți spciali, care conduc identificarea și extragerea coordonată a copiilor folosiți pentru traficul pentru sex. Pentru a asigura perpetuitate și durabilitatea acestor eforturi de extracție, echipa salvare doTERRA lucrează cu organele de aplicare a legii în țările în care copiii sunt abuzați, pentru a se asigura că totul se face în mod legal și cu sprijinul autorităților locale. Copiii salvați din aceste eforturi de extracție sunt apoi reabilitați prin programul de îngrijire, iar autorii sunt arestați și condamnați pentru a se asigura că aceștia nu fac trafic de copii din nou. Aveți aici un video care explică foarte frumos misiunea extraordinară a operațiunii Underground Railroad și aici puteți accesa pagina lor www.ourrescue.org.

https://www.youtube.com/watch?v=GiflGaI5CvQ

DoTERRA nu se limitează doar la copii, ci continuă să ajute și să susțină femei și fete din întreaga lume a căror sănătate, din lipsa de provizii sanitare, accesul la asistență medicală, dar și din lipsa veniturilor, poate fi pusă în pericol. Fără igienă adecvată, infecțiile, cum ar fi infecțiile cu Candida sau infecțiile tractului urinar (ITU) sunt frecvente, pentru că bacteriile se dezvoltă și din cauza lipsei de igienă corespunzătoare. Prin urmare, un acces mai mare la produse de igienă feminină va permite fetelor de a nu mai evita școala și activitățile, care le oferă nu numai venituri, dar le protejează și de boli infecțioase. Multe fete și femei nu au acces la medicament sau asistență medicală de calitate, astfel încât acestea pot suferi pentru perioade lungi de timp, cu conditii, cum ar fi ITU și alte infecții bacteriene, din cauza lipsei de îngrijire corespunzătoare. Organizația Days for Grils a ajuns la femei și fete în peste 85 de țări, de pe 6 continente; donații de resurse și materiale doTERRA va ajuta organizația, deoarece aceasta continuă să servească comunitățile care au nevoie de acces la igienă feminină propriu-zis. Vizitati site-ul lor pentru a vedea cum se poate implica: www.daysforgirls.org.

Ce face Healing Hands în Europa?

Prin înființarea unei inițiative Co-Impact Sourcing pentru uleiurile esențiale de Lavandă și Melissa din Bulgaria, doTERRA Healing Hands Foundation a reușit să dezvolte un parteneriat cu întreprinderea socială bulgară Teahouse Social. Această organizație este dedicată creării de șanse egale pentru copiii din Bulgaria pe măsură ce aceștia din sistemul orfelinat la vârsta de 18 ani.

Venind din orfelinate și din instituțiile de asistență socială, acești copii nu au educație, dezvoltare personală și emoțională, acces egal la piața forței de muncă aceasta fiind un instrument important de integrare socială reușită și oportunități profesionale. În efortul de a crea oportunități egale pentru acești adulți tineri, Teahouse Social se concentrează pe ajutorarea copiilor cu vârsta cuprinsă între 14 și 18 ani cu abilitățile și competențele de care au nevoie pentru a dezvolta un stil de viață independent dincolo de viața orfelinată, prin îmbinarea timpului în orfelinat și viață după. Acești tineri adulți sunt capabili să lucreze la abilitățile personale și profesionale, să beneficieze de formare profesională și de acces la stagii și să dezvolte oportunități de lucru în rețea și de locuri de muncă.

În mai 2016, teahouse-ul social a deschis porțile pentru public. Cu sprijinul Co-impactact Sourcing, partener al Essterre Bulgaria, teahouse-ul social oferă orfanilor bulgari acces egal la piața forței de muncă și oportunități profesionale prin programe de mentorat și experiență de lucru. Teahouse își concentrează eforturile acum pe extinderea programului de mentorat și pe dezvoltarea instrumentelor de reținere a stagiarilor și pe extinderea oportunităților de lucru pentru copiii și tinerii adulți care beneficiază de această organizație.

Puteți citi despre alte proiecte ale Fundației Healing Hand aici https://www.doterra.com/US/en/additional-humanitarian-projects

proiecte Healing Hands

Încă nu sunteți convinși să va alăturați doTERRA? Vă mai ofer câteva motive, și încă nu am ajuns la partea cu uleiurile.

  1. Companie lider

Salt Lake City – 21 septembrie 2016 – doTERRA International, a fost numită de Utah Valley 360, compania lider în uleiuri esențiale la nivel mondial, fiind câștigător al UV50 Awards la categoria Economic Engine. Anunțul a fost făcut 14 septembrie, în aceeași zi doTERRA a dat startul la conferința anuală care a găzduit un record de 30.000 de participanți la Salt Lake City, ceea ce a făcut să fie cea mai mare conferință corporativă din istoria Utah. doTERRA a fost, de asemenea, recunoscută ca fiind una dintre „America Best Employers“ de către revista Forbes fiind listate pe locul 10 din primele 250 de angajatori de dimensiuni medii la nivel național. Potrivit Forbes, doTERRA este angajatorul numărul 1 clasat în categoria mărfurilor ambalate, întreprinderea numărul 1 în statul Utah, angajatorul numărul 1 în zona de munte, și locul 2 în tot vestul Statelor Unite. doTERRA a fost, de asemenea, recunoscută ca fiind „Afacerea anului“ de către Utah Valley BusinessQ.

doTERRA a oferit locuri de muncă pentru angajații săi 1,900 + în Utah și a depășit 1,1 miliarde $ în venituri în 2015, fiind compania lider în uleiuri esențiale, a contribuit recent cu un procent estimat de 28.5 milioane $ pentru economia locală găzduind 30.000 de vizitatori la conferința anuală.

  1. Puritatea și eficacitatea uleiurilor esențiale te vor uimi.

Standardul de calitate dōTERRA pentru uleiuri esențiale, CPTG Certified Pure terapeutice Grade (mai multe aici ), depășește standardele industriei. Deoarece certificarea organică variază de la țară la țară, de la o provincie la alta, și în Statele Unite, de la stat la stat, nu este posibil în prezent ca toate uleiurile să fie achiziționate cu acest statut certificat organic. Cu toate acestea, prin procesul de analiză GC / MS, (cromatografie/spectometrie de masă) sunt capabili de a determina dacă există orice reziduu chimic în uleiul esențial, cum ar fi pesticide, ierbicide și solvenți. Cu acest proces de analiză riguroasă, sunt capabili să se asigure că toate uleiurile esențiale pure CPTG oferite de dōTERRA sunt un pas mai sus de organic.

Iată ce spune și Dr. David K. Hill, dōTERRA: „Uleiuri esențiale pure certificate terapeutice Grade înseamnă ceva foarte diferit. Înseamnă că protejează compusul chimic al plantei la fel cum a fost produsă din pământ. Nu avem nevoie să îmbunătățim acest lucru. Dacă avem grija, cunoștințele științifice, angajamentul și integritatea, putem păstra asta. Standardul nostru de testare CPTG impune ca extractele noastre de ulei să fie libere de alte materiale străine, care este unul dintre principalele motive pentru mule persoanele care caută produse organice, și se testează pentru anumiți compuși la anumite niveluri, astfel încât uleiurile noastre îndeplinesc criterii de performanță pentru fiecare lot de ulei. În cazul în care un ulei nu trece testul, în special pentru pesticide, nu există nici un proces secundar pentru îndepărtarea pesticidelor sau a materiei străine. Uleiurile care nu trec testul sunt pur și simplu respinse. În afară de distilarea atentă a uleiurilor din materialul vegetal, nu există nici o altă prelucrare care are loc. Ele sunt extracte aromatice, nimic adăugat, și nimic eliminat – ele, fie îndeplinesc standardul nostru sau nu.

Suntem parteneri cu experți care au o mulțime de experiență în acest domeniu, iar istoria lor lungă face parte din arta de a produce astfel de uleiuri frumoase. Aceștia sunt fermieri, colecționari, și chimiști, dar ei își iau angajamentul de a distila uleiuri esențiale ca artizani. Rețeaua noastră este vastă și metodele furnizorilor noștri sunt diverse. Dacă ar fi să aflăm de orice acțiune a unui furnizor care cauzează prejudicii, fie mediului sau localnicilor din comunitatea lor, ne-am căuta cu siguranță alte surse mai potrivite. Speranța noastră pe termen lung este pe măsură ce crește cererea de uleiuri esențiale, să putem contribui la dezvoltarea industriei curate pentru economiile locale din jurul producției de plante și extracte.”

TESTAREA RIGUROASĂ A ULEIURILOR

Indiferent de cât de atent este efectuat procesul de distilare, uleiurile esențiale trebuie testate pentru puritatea și potența lor înainte de a fi ambalate. Testarea calității asigură că fiecare sticlă de ulei esențial nu conține decât compuși aromatici volatili pur 100% la rapoartele corecte pentru a permite o eficacitate maximă. Împreună, cromatografia în gaz, spectrometria de masă, spectroscopia în infraroșu, testarea metalelor grele, testarea organoleptică și testarea microbiană oferă un canon al procedurilor de testare a calității care permit o analiză cât mai amănunțită posibilă. Teste suplimentare precum analiza izotopică și testul de chiralitate oferă, de asemenea, informații importante despre calitatea uleiurilor esențiale

Avantaj: puteți verifica calitatea uleiului folosit aici. Introduceți ID-ul de calitate unic pentru a vedea rezultatele testului GC / MS de la un laborator independent, verificat de terțe părți. „Ne angajăm să vă oferim de fiecare dată ulei de cea mai bună calitate”. Așa arată testul făcut pe sticluța mea de tămâie.

FrankincenseTEST-page-001

Cromatografia cu gaz și analiza spectrometriei de masă

Invențată în anii 1940, cromatografia cu gaz a devenit rapid unul din instrumentele centrale ale chimiei analitice. Cromatografia cu gaz face posibilă cunoașterea a ceea ce conține un ulei esențial prin separarea uleiului în componentele sale individuale. Rezultatele testelor conțin informații despre compușii aromatici volatili prezenți în ulei și în ce cantități. Dar cum funcționează cromatografia cu gaz? Întregul proces are loc într-o mașină complexă numită cromatograf cu gaz. Uleiul esențial este vaporizat într-un gaz purtător inert (cum ar fi heliul) și este trimis printr-un tub care este acoperit cu compuși chimici cu proprietăți specifice. Uleiurile esențiale sunt alcătuite din zeci de constituenți aromatici diferiți, fiecare dintre aceștia interacționând cu compușii chimici pe pereții tuburilor într-un mod diferit. Ca urmare, fiecare constituent individual se va deplasa prin tub la o viteză diferită. Un compus se va mișca mai repede dacă are o mică interacțiune cu compușii care acoperă tubul sau mai încet dacă are o mulțime de interacțiuni. Un detector de la capătul tubului captează momentul și cantitatea de compus care iese din tub. Acesta est un raport detaliat despre componentele chimice prezente în uleiul esențial și la ce nivel.

Spectrometria de masă este o altă metodă prin care uleiurile esențiale sunt analizate pentru compoziție. Acest proces necesită un dispozitiv special numit spectrometru de masă cu trei părți de bază: o sursă de ioni, un detector de masă și un analizor. Când este evaluată prin această metodă, proba de ulei esențial (deja separată în compuși individuali în timpul cromatografiei pe gaz) este ionizată. Aceasta înseamnă că compusul este lovit de un curent de electroni care determină ca molecula neutră să se descompună și să se încarce. Acești ioni sunt apoi trimiși într-o serie de câmpuri magnetice, unde vor interacționa pe baza masei lor moleculare și a încărcării. Pe citirea spectrometrului de masă, fiecare constituent își arată vârful propriu bazat pe cantitate, masă și încărcătură. La fel ca o amprentă, aceste vârfuri pot fi folosite de un expert pentru a identifica compușii aromatici care alcătuiesc uleiul esențial.

Cromatografia în gaz și spectrometria de masă sunt deseori utilizate în combinație și sunt denumite în mod obișnuit analiza GC / MS.

5. Comunitatea în care intri

Încă de la început, am dat de oameni integri, fie ca sunt sus de tot sau începători. Intri într-o comunitate care te susține, te educă și te ghidează în lumea uleiurilor. Suportul este oferit atât de consultantul la care ai apelat cât și de orice membru din echipă. Avem suport chiar din SUA ! Serviciul clienți, este de ceva vreme și în limba română. Și acestă gândire m-a determinat și pe mine sa merg mai departe, sa aprofundez cunoștințele mele și să pot oferi la rândul meu ajutor. Pregătirea mea principală este în cadrul Facultății de Medicină și Farmacie din Târgu-Mureș,  medic pe recuperare, Medicină Fizică și Balneologie și din anul 2017, Consultant în Uleiuri Esențiale.

20245694_309201749545488_9183438607711154687_n

 

6.  Multitudinea de produse ce le oferă doTerra

Am rămas și eu plăcut impresionată de produsele ce le oferă doTerra: peste 50 de uleiuri simple, concentrate sau gata de aplicat pe piele. Exemplul de mai jos:

71igC3HpXqL._SY450_

Sticla de Melaleuca de 15 ml conține 250 picături care vor trebui diluate în alt ulei purtător: de avocado, de migdale dulci…etc, în schimb Melaleuca touch se poate aplica direct pe zona cu probleme.

Urmează apoi blendurile, care sunt absolut minunate și bine gândite pentru diverse probleme. Pot să spun cu mare bucurie ca am descoperit în oferta de la doTerra parfumul care nu o să-mi lipsească din geantă: Whisper!

21077331_322862711512725_6873004559044726440_n

Whisper este un amestec îmbătător de uleiuri esențiale de bergamotă (Citrus bergamia), ylang ylang (Cananga odorata), patchouli (Pogostemon cablin), absolut de păstaie de vanilie (Vanilla planifolia), iasomie (Jasminum officinale), scorțișoară (Cinnamomum zeylanicum), labdanum (cistus sau rockrose – trandafir de stâncă), vetiver (Vetiveria zizanoides), santal hawaian (Santalum paniculatum), absolut de păstaie de cacao, trandafir (Rosa damascena), într-o bază de ulei de cocos fracționat.

Apoi urmează kiturile, cu oferte de prețuri pentru tot buzunarul, complexele de vitamine, produsele pentru îngrijirea pielii, balsamurile de buze, minunata pastă de dinți OnGuard, fără fluor, pe care o recomand din toată inima, sampoanele, balsamurile de buze…etc.

O gamă variată te asteaptă !

doterra-oils-1024x529

 

 

7. Produsele doTerra pot fi folosite în multe scopuri.

Pe lăngă faptul ca le poți aplica pe piele, având grijă la diluții, îmi place enorm sa le combin în difuzor. dilutii

Despre difuzoarele doTerra, poți citi aici.  Se știe ca prin difuzarea în aer se îmbunățește starea de spirit. Lavanda, de exemplu, creează un mediu extraordinar pentru relaxare (https://www.ncbi.nlm.nih.gov/pubmed/22612017), blend-ul Breathe, eucaliptul și scorțișoara au excelente proprietăți antiseptice și antimicrobiene și diminuează simptomele de inflamație ale căilor respiratorii în caz de răceală (tuse, nas care curge etc.).

Uleiurile esențiale pure se pot folosi și în mâncare. Vă atașez o poză cu un delicios tort raw vegan cu ulei de mentă.

15355684_184941775304820_6494964559115444177_n

Multe rețete găsiți și aici:

https://www.doterra.com/US/en/blog/recipes

Curăță și dezinfectează casa cu uleiurile esențiale. Poți combina oțetul cu apă, ulei de lămâie și de melaleuca pentru a curăța bucătăria, menta, oțet, alcool, apă pentru a curăța sticla. Împrospătează lenjeria de pat cu un amestec de apă distilată, lavandă, tămâie și apa de hamamelis.

 

Să iți mai spun ca am ajuns să îmi prepar propria cremă?

20476091_314444062354590_4333274810413239281_n

Scopurile sunt multiple….efectele garantate. Te incurajez să le folosești și să te bucuri de ele!

8. Educația și resursele oferite

Pot sa spun că odată ce intri în comunitatea doTerra, începi să te educi. Iar resursele sunt mai mult decât suficiente.

https://www.youtube.com/user/doTERRAcorp

https://www.doterra.com/US/en/university/living

9. Partea de business

Un alt punct foarte important este oportunitatea de afaceri, care este foarte generoasă și bine pusă la punct. Kitu-rile de înrolare de la doTerra sunt excelent gândite pentru a-ți oferi un START promițător. Personal, într-un timp relativ scurt am ajuns să mă bucur de beneficiile ce le oferă partea de business. Poți citi mai multe aici

Te incurajez să descoperi ce iți poate oferi doTerra!

 

10. Vreau sa mă bucur de tot ce ne oferă Dumnezeu!

In Proverbe 21:20 citim:

Comori de preț și untdelemn sunt în locuința celui înțelept, dar omul fără minte le risipește.

Mai multe despre uleiurile esențiale din Biblie puteți citi în articolul intitulat Biblia și uleiurile esențiale.

Dacă v-ați convins că doTerra este o companie pe care merită să o explorați, vă sfătuiesc să profitați de prețurile de consultant.  Ca și wellness advocate, vă pot îndruma să pășiți în lumea uleiurilor. Puteți trece la pasul următor aici, sau mă puteți contacta aici.

Sanătate din plin!

belsug din natura